Intel transformeert de werkplek met 6e generatie Intel Core vPro processors

Intel introduceert de 6e generatie Intel Core vPro processorfamilie voor de moderne werkplek. Deze nieuwe Intel Core vPro-variant voorziet in de beveiligings- en productiviteitsbehoeften van organisaties. Dit betreft onder andere innovaties op het gebied van authenticatie, hogere prestaties en betere mogelijkheden voor samenwerking op 2-in1’s, Ultrabooks, All-in-Ones en de nieuwste desktopsystemen. 
“Met schitterende nieuwe designs, betere prestaties en een langere batterijlevensduur, zetten de nieuwe 6e generatie Intel Core en Intel Core vPro processors een nieuwe standaard voor zakelijke computers”, zegt Tom Garrison, VP en GM van Intels Business Client-divisie. “Doordat we tevens betere beveiligingsfuncties hebben geïntegreerd in de hardware, zorgt Intel ervoor dat gebruikers van deze nieuwe PC’s beter beveiligd zijn en productiever worden.”
 

De virtuele voordeur van de PC afsluiten met meer dan alleen een wachtwoord

Hackers vinden steeds weer nieuwe manieren om in te breken op oudere PC’s. Vaak gebeurt dat door login-gegevens te stelen, waarmee ze toegang krijgen tot allerlei informatie binnen de organisatie. Ruim de helft van de data-inbraken van vandaag begint met gestolen gebruikersgegevens. Oudere PC’s waarop je iedere 90 dagen een nieuw wachtwoord van minimaal 8 tekens moest gebruiken, werkten 10 jaar geleden prima. Maar de steeds geavanceerdere aanvallen van vandaag vragen om een sterkere vorm van beveiliging.
 
Om deze uitdaging aan te gaan, biedt Intel organisaties nu een preview van een innovatieve beveiligingstechniek, genaamd Intel Authenticate, om deze nieuwe technologie te kunnen evalueren en testen. Intel Authenticate is een door hardware ondersteunde multifactor authenticatie-oplossing die de toegang tot PC’s beter beschermt. Daarmee zijn PC’s minder kwetsbaar voor aanvallen die identiteits- en logingegevens proberen te stelen.
 
Intel Authenticate verifieert de identiteit van een gebruiker via een combinatie van maximaal drie factoren tegelijkertijd: ‘iets dat je weet’, bijvoorbeeld een PIN-code; ‘iets dat je bezit’, zoals een mobiele telefoon; en ‘iets dat je bent’, zoals een vingerafdruk. De IT-afdeling kan zelf kiezen om meerdere van deze authenticatiefactoren af te dwingen via beleidsregels. Zo hoeven bedrijven niet langer alleen te vertrouwen op medewerkers die wachtwoorden moeten onthouden. Intel Authenticate is compatibel met Windows 7, 8 en 10. Klanten kunnen een preview downloaden.
 

Het upgraden van zakelijke PC’s verhoogt de productiviteit en verlaagt de kosten 

Het gebruik van oudere laptops kan bedrijven ruim $4.000 per jaar kosten per drie PC’s, door onderhoud en verlies in gebruikersproductiviteit. Vergeleken met een PC van 5 jaar oud, bieden nieuwe zakelijke PC’s tot 2,5 maal betere algemene prestaties en tot 30 maal hogere grafische prestaties, waardoor veel krachtigere zakelijke toepassingen gebruikt kunnen worden. Acer , Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Panasonic en Toshiba brengen zakelijke systemen op de markt met de nieuwe Intel-processors. Er is keuze uit verschillende designs, waaronder 2-in1s, Ultrabooks, mini-PC’s en all-in-one desktops.
 

Een nieuwe en betere manier om te vergaderen

De manier waarop bedrijven wereldwijd met elkaar samenwerken, is aan het veranderen. Maar de tools die in de vergaderkamers worden gebruikt, hebben geen tred gehouden met de steeds grotere fysieke verspreiding van  medewerkers. Intel introduceert updates voor Intel Unite waarmee deelnemers slimmer en efficiënter kunnen vergaderen, ongeacht waar ze zich bevinden. Nieuwe schermtechnologieën zorgen ervoor dat mensen niet meer hoeven te zoeken naar het juiste kabeltje of stekkertje om hun laptop aan te sluiten op een groot scherm of een beamer. Zowel deelnemers op kantoor als mensen die op afstand de vergadering volgen, kunnen nu makkelijker en veiliger in real-time content bekijken en bewerken. Auto-disconnect en integratie met Skype for Business zorgen voor efficiëntere vergaderingen.
 

MKB helpen groeien

Voor kleine ondernemingen is er Intel Small Business Advantage (Intel SBA). Dit is een gemakkelijk te gebruiken oplossing die kleine ondernemers helpt om hun bedrijf te beschermen en te laten groeien. Het biedt een eenvoudige en gecentraliseerde oplossing om informatie uit te wisselen, in combinatie met automatische beveiliging en updates. Intel SBA biedt tevens collaborationtools, zoals chat en file share, gekoppeld met beveiligingsfuncties zoals USB blocker.
 
Een blog met meer informatie over deze aankondigingen is hier te vinden: http://intel.ly/1Zr7Iob.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in