Landelijke 4G dekking en sim only: zo zit dat

Waarom zou je kiezen voor 4G internet? In dit artikel vertellen we wat het is en wat de voordelen zijn. Daarnaast gaan we ook nog in op de combinatie 4G en sim only.

Wat is 4G?

4G internet is de vierde generatie mobiel internet, de opvolger van de 3G en op dit moment de snelste manier om mobiel te internetten op je telefoon. De hoogste snelheid van 4G internet is 150 Mbps en de gemiddelde snelheid is 20 Mbps. Dit betekent dat je een Full HD-video direct op je smartphone kunt afspelen. Gemiddeld kost dit per seconde 4,5 MB aan data. Momenteel is 3G internet nog de standaard voor mobiel internet, maar 4G neemt die positie over. Het grootste verschil tussen 3G en 4G is de snelheid. 3G internet heeft namelijk een gemiddelde snelheid van 7 Mbps. De snelheid van mobiel internet wordt bepaalt door twee factoren.

Factor 1

De eerste factor is het aantal frequenties die de zendmast gebruikt. Het mobiele netwerk bereikt via een frequentie de telefoon, hetzelfde als bij de radio. Lage frequenties hebben een groter bereik en hoge frequenties hebben een sneller internet.

Factor 2

Daarnaast is het hoe meer mensen op een 4G verbinding zitten, op dezelfde zendmast, hoe langzamer de snelheid wordt. Al kan elke zendmast van bijvoorbeeld KPN voor een bepaalde hoeveelheid gebruikers een vaste, hoge internetsnelheid garanderen.

Wat houdt 4G dekking in?

Als we het hebben over dekking dan praten we over in welk gebied een mobiel netwerk beschikbaar is. Als een 4G netwerk landelijke dekking heeft, betekent dit dat je in heel Nederland via dat netwerk 4G kunt gebruiken. Het signaal van een 4G netwerk wordt via frequenties uit zendmasten naar je telefoon verzonden. Via een zendmast kan een maximaal aantal mensen mobiel bellen, sms’en en internetten. Om landelijke dekking te hebben, is het belangrijk dat een netwerk genoeg zendmasten over heel Nederland verdeelt.

Wat is Sim Only?

Nu de combinatie Sim Only is een abonnementsvorm om mobiel te bellen, sms’en en internetten. Bij een Sim Only abonnement krijg je van je provider alleen een simkaart. Je zorgt zelf voor een mobiel. Dit kan een simlock vrije, tweede hands of oude mobiele telefoon zijn.

Kun je Sim Only met 4G internet nemen?

Vrijwel alle Sim Only providers bieden 4G internet. Echter kan het verschillen per provider of je standaard 4G internet krijgt, of dat je daarvoor extra moet betalen. Bij een aantal providers is het ook mogelijk om maandelijks je 4G aan of uit te zetten. Lees hieronder enkele voordelen van sim only in combinatie met 4G internet.

Lage maandelijkse kosten

Met een sim only abonnement heb je alleen kosten voor het gebruik van internet, telefonie en sms’en. Je hoeft geen telefoon af te betalen, je moet namelijk zelf regelen. Hierdoor ben je minder aan je telefoonrekening kwijt per maand.

Maandelijks bundels aanpassen

Bij sommige providers, kun je elke maand het formaat van je bel- en internetbundels aanpassen. Dit is handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en een aantal weken je bel- en internetbundels niet gebruikt.

In heel Nederland supersnel mobiel internet

Het voordeel van Sim Only met 4G internet is dat het bij Simyo landelijke dekking heeft. Je kunt dus op elk moment supersnel mobiel internetten. 4G internet is sneller dan de gemiddelde Nederlandse wifi-verbinding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in