Nuance onthult nieuwste technologieën omtrent automotive en Internet of Things op CES 2016

Nuance heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas nieuwe technologieën onthuld omtrent Internet of Things en automotive. Met hun knowhow, software en diensten kunnen autofabrikanten en populaire merken in consumentenelektronica een intuïtieve, menselijke omgang met technologie tot stand brengen. Spraak-, touch- en cloudtechnologie en innovaties in design en kunstmatige intelligentie bepalen wat het volgende nieuwe hebbeding wordt.

Hieronder vind je een overzicht van het CES-nieuws van Nuance. Klik op de titel om het volledige persbericht (in het Engels) te lezen.
Dragon Drive, de ‘connected’ spraaktechnologie van Nuance voor in de auto, zal de infotainmentsystemen aansturen in modellen van de BMW Group van 2016. De BMW 7-reeks was de eerste die op de markt kwam met een spraakgestuurde gebruikersinterface op basis van de hybride Nuance-technologie, die ingebouwde en cloudgebaseerde spraakherkenning combineert. Dragon Drive beschikt nu ook over begrip van natuurlijk taalgebruik (Natural Language Understanding), ‘barge-in’-ondersteuning en tekst-naar-spraakconversie. ‘Barge-in’, ook wel ‘talk-over’ genoemd, laat bestuurders toe om systeemberichten te onderbreken.

Nuance stelt op CES de Dragon Drive Automotive Assistant voor, een proactieve en virtuele assistent voor in de auto die kan worden ingesteld met je persoonlijke voorkeuren– een soort digitale co-piloot. De Automotive Assistant neemt een aantal taken van de chauffeur over – zoals het instellen van de navigatie, het kiezen van muziek en het beantwoorden van berichten – zodat die zich kan concentreren op het besturen van de auto. Deze digitale co-piloot kan worden bediend door er op een natuurlijke manier tegen te praten en kan zich bovendien aanpassen aan de voorkeuren van de chauffeur. De Dragon Drive Automotive Assistant werd verkozen tot CES 2016 Innovation Awards Honoree.
 
De Family Hub Refrigerator die Samsung dit jaar introduceert op CES is de eerste koelkast die door Nuance is voorzien van spraakherkenning. Deze koelkast helpt je onder andere met vragen over voedsel of recepten en met het samenstellen van je boodschappenlijstje. Na de tablets, smartphones, smartwatches en tv-toestellen van Samsung is deze koelkast het nieuwste product van de Zuid-Koreaanse producent met de spraakfuncties van Nuance.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in