Studenten Tech College plaatsen zonnepanelen op dak school

Op vrijdag 8 januari hebben derdejaars studenten het Tech College, een mbo-college van ROC Midden Nederland, zonnepanelen geplaatst op het dak van hun eigen school  in Nieuwegein. Met dit project, een schoolvoorbeeld van levensecht onderwijs, hebben de studenten de ideale situatie gecreëerd om zich te bekwamen in de verschillende aspecten van de elektrotechniek en de duurzame energie en zich zo adequaat voor te bereiden op de arbeidsmarkt. De studenten volgen de opleiding Middenkader Engineering, uitstroomrichting Elektrotechniek.

Duurzame energie

Het project maakt deel uit van het vak “duurzame energie” met als doel het realiseren van duurzame energie door plaatsing van een complete zonnepaneelinstallatie. De studenten hebben de gehele installatie zelf ontworpen, de optimale plaatsing berekend, de materialen uitgezocht en besteld en de panelen zelf geïnstalleerd. Docenten Guillaume van de Kerkhof en Oscar Smeets hebben de studenten bij de uitvoer van het project begeleid. De installatie bestaat uit in totaal 8 panelen, die weer bestaan uit 4 verschillende sets van 2 stuks. Door metingen te doen maken de studenten inzichtelijk wat precies de verschillen zijn in de opbrengst en het rendement van de verschillende panelen.

Duurzaamheid in het onderwijs

Studenten van de opleiding elektrotechniek van het Tech College in Nieuwegein hebben de afgelopen periode intensief aan dit project gewerkt. Duurzame energie wordt steeds belangrijker en daarom heeft Tech College hiervoor extra aandacht in haar onderwijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in