Waarom stemtechnologie voor het Internet of Things onmisbaar is

Het internet der dingen – waarin niet alleen computers, tablets en smartphones, maar ook huishoudapparaten en andere toestellen digitaal met elkaar verbonden zijn – is onmiskenbaar een van de hoofdthema’s van CES dit jaar. En dit is nog maar het begin. Volgens het studiebureau Strategy Analytics zullen tegen het jaar 2020 meer dan 33 miljard devices met elkaar verbonden zijn – bijna drie keer zoveel als vandaag. Daardoor worden onze devices steeds intelligenter – zo regelt onze thermostaat binnenkort de temperatuur in huis op basis van weersvoorspellingen, het gebruik van andere huishoudapparaten en onze persoonlijke voorkeuren.

Daardoor wordt ook van ons meer intelligentie vereist; je moet ook kunnen omgaan met al die geconnecteerde apparaten. Volgens Nuance is daar voor spraak- en taaltechnologie dan ook een grote, zo niet cruciale, rol voor weggelegd. Bij Nuance wordt al geruime tijd gewerkt aan het internet der dingen – denk maar aan de spraaktoepassingen in auto’s, tv-toestellen en wearables die de voorbije jaren werden voorgesteld. Nuance heeft naar aanleiding van CES een presentatie gepubliceerd over het belang van spraak als instrument om op een gemakkelijke, natuurlijke manier met het IoT om te gaan:
Deze presentatie dient niet alleen om duidelijk te maken waarom spraak de meest voor de hand liggende interface is voor het IoT, maar ook hoe Nuance te werk gaat om ervoor te zorgen dat we probleemloos aan onze stofzuiger kunnen vragen om de slaapkamer schoon te maken.
Voor meer informatie over de aankondigingen die Nuance heeft gedaan naar aanleiding van CES 2016 kun je hier terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in