Accuduur van je smartphone verlengen

Wat zou het ideaal zijn als je je smartphone maar één keer per dag op zou hoeven te laden. Helaas is dit in veel gevallen slechts een droom. Want hoe snel en goed onze smartphones ook presteren, de snelle processoren en GB´s aan werkgeheugen zorgen ervoor dat de batterij snel leeg is. Reden te meer dus om de volgende tips te lezen zodat jouw smartphone wat langer mee gaat.

WiFi verbinding en bluetooth
De WiFi- en bluetoothverbinding zijn beide grote jongens als het gaat over energieverbruik. Staat je bluetooth aan maar maak je hier geen gebruik van? Zet deze dan snel uit! Zo gaat de accu wat langer mee. Bij een WiFi verbinding ligt het net iets anders. Een WiFi verbinding verbruikt enkel energie als WiFi is ingeschakeld maar er geen netwerk in de buurt is om mee te verbinden. In dat geval wordt er constant geprobeerd verbinding te maken met een WiFi netwerk terwijl dit er niet is. Schakel de WiFi daarom uit voordat je de deur uit gaat.

Schermhelderheid

Het scherm van je smartphone verbruikt ook veel energie. Zeker als je de meest heldere schermstand gebruikt. Door de schermhelderheid lager te zetten, verleng je de accuduur van je smartphone aanzienlijk. Je kunt ook kiezen om de helderheid automatisch aan te laten passen. Als je hiervoor kiest, past het scherm zich aan de omgeving aan. Loop je buiten? Dan wordt de helderheid verhoogt. En ben je in een donkere omgeving? Dan zorgt de functie ervoor dat het scherm niet te fel wordt.

Over de batterij

Omdat lithiumbatterijen geen ‘geheugen’ hebben zoals nikkelbatterijen, moet je lithiumbatterijen regelmatig opladen. Laat je batterij ook vooral niet helemaal leeglopen voordat je hem oplaadt. Als je je batterij iedere keer van helemaal leeg naar helemaal vol laat lopen, wordt de levensduur van de batterij aanzienlijk verkort. Heb je een lithiumbatterij en ligt deze soms een lange tijd in de kast? Laad hem dan eerst op. Iedere maand verliest de batterij vijf tot tien procent van zijn energie.

Smartphone en abonnement

Ben je na deze smartphone tips benieuwd welk telefoon abonnement bij jou past? Bij UnitedConsumers kun je eenvoudig sim only vergelijken. Zij hebben een handige tool ontwikkeld waar je eenvoudig sim only abonnementen kunt vergelijken. Zo vind je altijd het abonnement dat past bij jou én je leefstijl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in