Apple heeft 10% van laptopmarkt in handen

Volgens de meest recente data van analysebureau TrendForce had Apple het afgelopen jaar 10,34% van de laptopmarkt in handen. Dat is interessant, gezien de relatief weinige keus aan modellen vergeleken met de concurrentie. In 2014 kwam Apple nog uit op 9,3%.

Apple verkoopt op dit moment drie verschillende notebooks: de MacBook, MacBook Air en MacBook Pro. Deze zijn allemaal weer beschikbaar in verschillende configuraties: andere schermformaten, meer rekenkracht, werkgeheugen en opslag. Om deze reden zou je niet gauw denken dat Apple veel notebooks verkoopt. 
Toch was 2015 een goed jaar voor het bedrijf als het gaat om de verkoop van de MacBooks. 10,34% van de totale laptopmarkt is namelijk best veel. Er werden weliswaar in totaal minder notebooks verkocht dan in 2014, Apple verkocht in 2015 toch zo’n 17 miljoen MacBooks. Ter informatie, er werden in totaal 20,6 miljoen Macs verkocht het afgelopen jaar. Dat is inclusief de iMac, Mac Pro en Mac mini.
De geruchten over nieuwe MacBooks zijn de afgelopen tijd weer op gang gekomen. Naar verluidt kondigt Apple in maart nieuwe modellen aan, die onder andere een Intel Skylake-processor krijgen, wat meer rekenkracht op moet leveren terwijl de accuduur erop vooruit zal gaan.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student ICT-beheer met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in