De nieuwe Samsung Galaxy S7 en S7 Edge: toppers met ongeëvenaarde camera

Samsung heeft na de zeer succesvolle Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge twee nieuwe high end smartphones gelanceerd: de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

Samsung Galaxy S7 en S7 Edge dunnner en nog fraaier

Samsung heeft ervoor gekozen geen drastische veranderingen door te voeren bij de Galaxy S7, maar vooral zijn voorganger, de S6, te perfectioneren. Dat zie je het beste terug in het design van het toestel. Zo steekt de achterzijde van de camera bijna niet meer uit, is de smartphone over het algemeen dunner geworden en heeft het toestel een nog hoogwaardigere afwerking. Ook zijn de Galaxy S7-toestellen nu, in tegenstelling tot de S6, geheel stof- en waterdicht. De Galaxy S7 Edge heeft nog steeds een aan beide zijden mooi afgerond scherm. Opvallend en stijlvol.
De Galaxy S7 Edge heeft een 5,5 inch Super Quad HD Super AMOLED-scherm. De Galaxy S7 heeft eenzelfde scherm, maar is met zijn 5,1 inch diagonaal net wat kleiner. Zoals we van Samsung zijn gewend, geven de schermen zeer contrastrijke en scherpe beelden. Het blijft genieten.

Duizenden foto’s en video’s opslaan op losse microSD bij Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge

Natuurlijk is er ook aan de binnenkant van de Samsung Galaxy S7 flink gesleuteld. Zo heeft Samsung de processor een upgrade gegeven. Het toestel is hierdoor merkbaar sneller en geeft een betere gebruikerservaring. Ook hebben ze goed geluisterd naar kritiekpunten van de vele Samsung-fans op de S6. Zo heeft de accu een flinke upgrade gekregen, waardoor je langer met een acculading kunt doen. De Galaxy S7 bezit een 3000 mAh accu en de S7 Edge maar liefst een 3600 mAh accu. Met het grote scherm van de Edge is dat geen overbodige luxe.
Terug van weggeweest is ook het slot voor een externe microSD-kaart. Moest je bij de S6 nog fors bijbetalen voor meer geheugen, de S7 biedt je de mogelijkheid tot 128 GB oplag aan foto’s en video’s op je microSD-kaart. Daar gaan de fans blij van worden. Zeker omdat Samsung ondanks het SD-slot erin is geslaagd de S7 stof- en waterdicht te maken.

Nieuwe Samsung S7 en S7 Edge maken verbluffend fraaie foto’s

De Galaxy S6 eindigde al vaak bovenaan de lijstjes van de beste camerasmartphone. Dat heeft Samsung allerminst lui gemaakt. Met de camera in de Galaxy S7 doen de Koreanen er nog een flinke schep bovenop. Zo hebben ze de pixels op de sensor vergroot, waardoor deze meer licht kunnen opvangen. Ook hebben ze de camera nu voorzien van lens die maar liefst een diafragma aankan van 1.7. Door deze twee verbeteringen kun je nu nog betere foto’s maken onder slechte lichtomstandigheden.

Samsung Galaxy S7 is overzichtelijk en werkt razend snel

De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge waren daardoor al een stuk sneller en overzichtelijker. De nieuwste ‘Touchwiz’, zoals de schil van Samsung heet, op de Galaxy S7 is opnieuw onder handen genomen. Het gevolg: functies, instellingen en programma’s zijn nog makkelijker te vinden. Verder werkt Android 6.0, de nieuwste versie van Android die standaard wordt meegeleverd op beide toestellen, als een trein.
Al met al blijft er zelfs voor de meest veeleisende gebruiker weinig meer te wensen over met de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. De smartphones zijn fraai, snel, voorzien van de beste camera en helemaal compleet door de losse mircoSD-kaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in