Intel Security helpt de Samsung Galaxy S7 en S7 edge te beveiligen

Bezitters van de nieuwe Samsung Galaxy S7 en S7 edge zullen beschermd worden door McAfee VirusScan. De beveiligingsoplossing wordt voorgeïnstalleerd op beide nieuwe modellen, om gebruikers te beschermen tegen een groeiend aantal mobiele dreigingen. De antimalwaretechnologie van Intel Security beveiligt op dit moment al ruim 40 miljoen Samsung Galaxy-gebruikers over de hele wereld.

 

Historisch gezien is mobiele malware een soort ‘nakomertje’ voor cybercriminelen, die hun inspanningen altijd hebben gericht op desktops en laptops. De afgelopen jaren laten echter een dramatische toename zien van geavanceerde en complexe nieuwe malware die de pijlen juist op mobiele gebruikers richt. Volgens het nieuwste Mobile Threat Report van Intel Security zijn de afgelopen zes maanden drie miljoen apparaten getroffen door malware uit de mobiele app-stores. Daarnaast waren er in het vierde kwartaal van vorig jaar 24 procent meer meldingen van mobiele malware dan in het kwartaal ervoor.
“Omdat de consument steeds afhankelijker wordt van zijn mobiele apparaat, ook voor gevoelige transacties, is betere bescherming tegen malware van cruciaal belang”, zegt John Giamatteo, corporate vice-president bij Intel Security. “We pakken de bestrijding van deze groeiende dreiging aan door samen te werken met merken als Samsung, zodat hun klanten beter beveiligd zijn en zonder zorgen online kunnen gaan.”
“Bezitters van de Samsung Galaxy S7 en S7 edge kunnen makkelijker en vrijer door de digitale wereld navigeren als hun bescherming tegen malware up-to-date is”, zegt Henry Lee, vice-president mobile security technologies van Samsung Mobile. “Smartphones zijn een vast onderdeel van ons dagelijks leven geworden, dus het is belangrijk dat we onze gebruikers bescherming op hoog niveau bieden, zodat persoonlijke gegevens veilig zijn op hun Samsung.”

McAfee VirusScan-technologie

McAfee VirusScan is een antimalwaresysteem dat apps en bestanden op het toestel en de SD-kaart scant, om besmetting door kwaadaardige code – van virussen tot Trojans – te helpen voorkomen. Meer informatie over mobiele beveiliging door McAfee VirusScan is te vinden in de datasheet.

Verkrijgbaarheid

McAfee VirusScan antimalwaretechnologie van Intel Security is een voorgeïnstalleerde functie op de Samsung Galaxy S7 en S7 edge en werd ook al geleverd met de Samsung Galaxy S6, S6 edge en Note 5. De software hoeft niet afzonderlijk te worden aangeschaft.

Intel Security op het Mobile World Congress

Op het Mobile World Congress in Barcelona demonstreert Intel Security zijn technologieën, waaronder McAfee VirusScan op de mobiele apparaten van Samsung, op de Intel-stand: hal 3, stand 3D30.

2 REACTIES

    • Ik krijg dit soort artikelen aangeleverd door klanten, en meer diversiteit in content sla ik natuurlijk nooit af. Maar als ik zelf een artikel over bijvoorbeeld Samsung zou schrijven, dan is deze eerder als sneer naar de fabrikant bedoeld en niet om het te prijzen (denk aan zaken als tegenvallende verkopen, opkomende potentie van malware enz.). 😛

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in