iZettle introduceert mobiele contactloze kaartlezer in Nederland

iZettle introduceert de Card Reader Pro Contactless. Deze nieuwe contactloze kaartlezer is per direct verkrijgbaar voor bedrijven in heel Nederland. De kaartlezer is geschikt voor betalingen met een pinpas of creditcard en contactloze transacties en biedt kant-en-klare ondersteuning voor Apple Pay en Android Pay. De Card Reader Pro Contactless is verkrijgbaar voor een prijs van €79,- exclusief btw.

Contactloze betalingen zijn al jarenlang een hot topic binnen de betalingsbranche, maar consumenten beginnen deze technologie pas recentelijk te omarmen. Zo blijkt dat er in Nederland sinds de introductie in 2014, al meer dan 135 miljoen contactloze betalingen plaatsvonden. Ook de belangstelling van retailers voor contactloze betalingen groeit snel. Steeds meer Nederlandse retailers vervangen hun oude betalingsterminals door apparaten die ondersteuning bieden voor contactloze transacties. Volgens pinnenzakelijk.nl is meer dan een derde van de 300.000 pinterminals die momenteel in Nederland in gebruik zijn, geschikt voor contactloze betalingen en dit aandeel groeit met de dag.

“Contactloze betalingen bieden consumenten ongekend gebruiksgemak. Retailers profiteren op hun beurt van aanmerkelijk snellere betalingstransacties. We dromen allemaal van een wereld waarin we onze portemonnee thuis kunnen laten en we met een simpele beweging van onze mobiele telefoon of smartwatch kunnen betalen. Die droom wordt nu werkelijkheid”, aldus Jacob de Geer, de CEO en medeoprichter van iZettle.

De introductie van de nieuwe kaartlezer van iZettle in Nederland zal worden gevolgd door de lancering van iZettle Advance. Deze nieuwe oplossing biedt kleine bedrijven toegang tot extra kapitaal in de vorm van een voorschot op hun toekomstige omzet uit kaartbetalingen. iZettle-gebruikers die in aanmerking komen voor iZettle Advance zullen vooraf worden beoordeeld op financieringsmogelijkheden, zodat er geen bergen papierwerk bij komen kijken. Na goedkeuring ontvangen gebruikers het geld binnen enkele dagen op hun bankrekening. De vergoeding voor de dienst wordt automatisch geïncasseerd als fractioneel percentage van de omzet uit kaarttransacties.

“Kleine bedrijven worden al jaar en dag onderbediend door de financiële sector. We willen hen helpen om optimaal te ondernemen. Met iZettle Advance passen we exact dezelfde logica toe als vijf jaar geleden, toen we met iZettle begonnen en kleine bedrijven een compleet nieuwe manier boden om kaartbetalingen te accepteren”, aldus Jacob de Geer, de CEO en medeoprichter van iZettle.

Over iZettle

iZettle is nummer één aanbieder van mobiele betaaldiensten en apps in Europa en Latijns-Amerika. Van kaartlezers voor smartphones en tablets tot kassa’s, sales tools en voorschotten. De producten zijn eenvoudig om in gebruik te nemen, altijd veilig, en ontworpen om kleine bedrijven te laten groeien. Het hoofdkantoor is in Stockholm, maar iZettle is beschikbaar in 12 landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in