Apple kondigt iPhone SE met 4-inch display aan

Apple heeft vanavond tijdens een Special Event nieuwe producten aangekondigd en één daarvan is een nieuwe iPhone: de iPhone SE. Het toestel, dat volgens Apple nieuwe klanten moet aantrekken, beschikt over onder meer een 4-inch Retina-display, een krachtige A9-chip en een 12-megapixel camera met 4K-video ondersteuning.

Afgelopen september bracht Apple de iPhone 6s en 6s Plus uit, maar zoals velen wel weten is niet iedereen gefascineerd door de grote 4,7-inch en 5,5-inch displays. Sommigen vinden deze namelijk te groot en zien dus liever een kleinere iPhone. De iPhone 5s was tot vandaag het enige model met een 4-inch scherm, maar daar komt nu verandering in.

Kleine, maar ultrasnelle iPhone

De iPhone SE, zoals het toestel genoemd wordt door Apple, deelt het design van de iPhone 5s, maar is op alle andere vlakken eigenlijk een iPhone 6s in kleinere behuizing. Het heeft hetzelfde ‘blokvormige’ design als de iPhone 5s, maar dan met iets verder afgeschuinde randen. Net als de iPhone 6s en 6s Plus is het toestel verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud. Er is gekozen voor hetzelfde 4-inch Retina-display met resolutie van 1136×640 pixels met 326 pixels per inch. Helaas wel zonder 3D Touch, zoals de iPhone 6s en 6s Plus hebben.

Er is een A9-chip die tot twee keer zo snel is als de A7-chip van de iPhone 5s. Op grafisch gebied is dit verschil zelfs drie keer zo groot. Volgens Apple zijn de prestaties in lijn met die van de iPhone 6s, echter is het de vraag of de kloksnelheid ook hetzelfde is, of dat deze wat verlaagd is om een goede accuduur tegemoet te komen. Wat dat laatste betreft, Apple heeft er ook voor gezorgd dat de nieuwe iPhone langer meegaat. Sterker nog, langer dan de iPhone 6s.
Naast ultrasnelle prestaties is er natuurlijk een 12-megapixel camera met ondersteuning voor Live Photos en 4K-video. De FaceTime HD-camera maakt nu foto’s met 5 megapixels en beschikt over Retina Flash voor betere selfies in het donker. LTE en Wi-Fi zijn eveneens een stuk sneller geworden én er is ondersteuning voor Apple Pay.

iPhone 5s met hardware van iPhone 6s

Met andere woorden, de iPhone SE is een iPhone 6s in iPhone 5s-jasje. En daar is trouwens niets mis mee, want het design van de 5s doet het nog altijd zeer goed, zeker voor een smartphone van deze grootte.
De iPhone SE is verkrijgbaar vanaf €489 met 16 GB opslagcapaciteit en €589 voor als je 64 GB opslag wilt. Vanaf begin april is het toestel verkrijgbaar in Nederland, een pre-order plaats doe je vanaf 29 maart. Bestellen kan uiteraard via de Apple Online Store.

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student ICT Beheerder met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master, taalfanaat en enorme fan van Céline Dion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in