Apple nodigt pers uit voor evenement op 21 maart

Apple heeft vanavond eindelijk de uitnodigingen verstuurd naar de pers voor een evenement op 21 maart. Eerder ging hier al geruchten over, maar er waren nog wat twijfels over de datum. Onduidelijk is nog wat er tijdens de keynote zal worden gepresenteerd, maar er zijn de afgelopen tijd al flink wat geruchten geweest hierover. En de geschiedenis leert ons dat het vaak toch bij het rechte eind blijkt te zijn allemaal.

De uitnodiging, getiteld ‘let us loop you in’ is zoals altijd weer vrij nietszeggend. Al kan er toch wat opgemaakt worden uit de rest van de afbeelding. Wat er precies aangekondigd zal worden wordt natuurlijk op het evenement zelf duidelijk, maar als we de geruchten mogen geloven kunnen we het volgende verwachten:

Een nieuwe 4-inch iPhone

Toen Apple de iPhone 6 en 6 Plus aankondigde in 2014 leek de toekomst van de 4-inch iPhone erg onzeker. Niet iedereen vindt het fijn om met een toestel rond te lopen als deze een scherm van 4,7 inch of zelfs 5,5 inch heeft. 4 inch is voor deze mensen vaak de ‘perfect spot’. Helaas is het enige toestel met deze schermgrootte op het moment de iPhone 5s uit 2013. Zeker nu de verkoop van de iPhones aan het stagneren is zou een nieuwe, kleinere iPhone prima uitkomst kunnen bieden. Naar verluidt zal het toestel de naam iPhone 5se gaan dragen en onder andere de volgende specificaties krijgen: een A9-chip (waarschijnlijk ondergeklokt), 2 GB RAM, 12 megapixel camera met Live Photos, géén 3D Touch) en snellere Touch ID-sensor. De prijs zal tussen de €400 en €500 gaan liggen.

Kleinere iPad Pro

Afgelopen september kondigde Apple de iPad Pro aan, dat over een enorm scherm beschikt. Maar ook zéér goede hardware. En vooral dat laatste sprak velen wel aan, maar dat grote scherm en het prijskaartje dat eraan hangt… niet zo eigenlijk. De ‘gewone’ iPad is sinds 2014 ook niet meer geüpdatet, dus dit evenement zou de perfecte gelegenheid zijn om ook die tablet een broodnodige upgrade te geven. De iPad Air 3, zoals hij zal gaan heten, krijgt dan mogelijk een A9X-chip (ondergeklokt naar ergens tussen de A9-chip van de iPhone 6s en A9X-chip van de iPad Pro), 3 of 4 GB RAM, betere camera, snellere Touch ID en ondersteuning voor zowel Apple Pencil als voor Apple Smart Keyboard.

En meer…?

Doorgaans kondigt Apple nog meer zaken aan als software-updates, en ook dat zal deze keer zonder twijfel het geval zijn. Al een tijdje lang biedt Apple iOS 9.3 beta, watchOS 2.2 beta, tvOS 9.2 beta en OS X 10.11.4 beta aan. En die zijn inmiddels op het niveau dat ze klaar zijn voor release. Ook daarvoor zou dit evenement een goed moment kunnen zijn. Wellicht komt er zelfs nog wat extra’s bij. Het zijn sowieso al geen kleine updates namelijk; iOS 9.3 en OS X 10.11.4 bijvoorbeeld komen met ondersteuning voor beveiligde notities, tvOS 9.2 laat je mappen aanmaken, tekst inspreken zonder dat Siri nodig is (vooral handig voor Nederlandse gebruikers!) en er is een nieuwe App Switcher-interface. Tot slot gaat watchOS 2.2 onder andere ‘dichtbij’ tonen, wat we al kennen van iOS 9.
Ook gaat het gerucht dat er nieuwe slimme bandjes komen voor de Apple Watch, en dus geen compleet nieuw hardware-model in tegenstelling tot wat door sommigen beweerd is. Tot slot staat de mogelijkheid open dat er nieuwe Macs komen, die een Intel Skylake-processor krijgen. Met name voor de 15-inch MacBook Pro met Retina-display zal de upgrade relatief groot zijn, aangezien dit model over de twee jaar oude Haswell-processor beschikt. Het 13-inch model heeft een iets nieuwere processor, van de Broadwell-serie.

Op 21 maart zal het allemaal bekend worden gemaakt. Uiteraard lees je er later dan over op Dutch Tech.

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student ICT Beheerder met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master, taalfanaat en enorme fan van Céline Dion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in