Intel Security breidt partnerecosysteem uit

Intel Security heeft tijdens de RSA Security Conference in San Francisco een aantal belangrijke strategische initiatieven aangekondigd, uiteenlopend van een uitbreiding van de Intel Security Innovation Alliance tot samenwerkingsovereenkomsten met BT en Siemens. Deze aankondigingen zijn onderdeel van het commitment van Intel Security om klanten te helpen sneller te reageren op geavanceerde aanvallen en gecompromitteerde systemen makkelijker te herstellen. Dit alles moet leiden tot meer eenvoud en meer automatische processen.

 

“Gezien de huidige securityontwikkelingen is samenwerking en integratie belangrijker dan ooit voor een goede beveiliging”, zegt Tom Fountain, vice president of Strategy and Business Development bij Intel Security. “Wij blijven samenwerken met de rest van de industrie om tot oplossingen te komen die nieuwe dreigingen sneller detecteren en die automatische processen mogelijk maken waarmee beveiligingskwesties kunnen worden aangepakt zodra ze ontstaan.”

Intel Security en zijn partners helpen klanten bij het bouwen van een geïntegreerd beveiligingssysteem

Intel Security zet de toon met de integratie van zijn beheerplatform, Security Information and Event Management (SIEM) -tools, threat intelligence-oplossingen, technologie voor het uitwisselen van dreigingsinformatie, bescherming tegen Advanced Persistent Threats (APTs) en mogelijkheden voor automatische detectie en respons. Dit doet Intel Security samen met ruim 150 partners over de hele wereld.
Het Intel Security Innovation Alliance-programma zorgt voor een snellere ontwikkeling van beveiligingsproducten die met elkaar samenwerken. Deze kunnen aansluiten op het geïntegreerde en onderling verbonden beveiligingssysteem van Intel Security en versterkt processen voor het beschermen tegen, detecteren en corrigeren van cyberdreigingen (‘Protect, Detect, Correct’). Met dit complete portfolio van geïntegreerde producten en specialistische oplossingen wordt het uitrollen van beveiligingsoplossingen binnen complexe bedrijfsomgevingen eenvoudiger en sneller. Zo kunnen klanten meer dreigingen sneller en met minder middelen bestrijden. De partners van de Intel Security Innovation Alliance bieden oplossingen die zijn ontworpen om optimaal rendement te halen uit bestaande investeringen, die helpen de operationele kosten te verlagen en die er voor zorgen dat incidenten opgelost worden.

McAfee Data Exchange Layer maakt het mogelijk om dreigingsinformatie uit te wisselen tussen beveiligingsproducten van verschillende leveranciers

Een van de belangrijkste technologieën die het fundament vormen van het Intel Security Innovation Alliance-programma, is de McAfee Data Exchange Layer (DXL). Dit is een onderliggende communicatietechnologie die niet alleen producten van Intel Security met elkaar verbindt, maar ook producten van andere leveranciers. Dit open en veilige raamwerk maakt het mogelijk om informatie uit te wisselen tussen de verschillende beveiligingsproducten, waarmee deze efficiënter en effectiever worden. Ruim 20 partners in de Intel Security Innovation Alliance hebben de integratie van de McAfee Data Exchange Layer inmiddels afgerond, of zijn daar mee bezig.

Nieuwe Intel Security Innovation Alliance-partners

De afgelopen zes maanden hebben ruim 30 partners zich aangesloten bij het Intel Security Innovation Alliance-programma. Hiermee groeit ook het aantal beveiligingsproducten dat verbonden kan worden met de geïntegreerde architectuur van Intel Security. Een compleet overzicht van deze partners is hier te vinden.
Tot de nieuwe partners die zich dit kwartaal hebben aangesloten bij de Intel Security Innovation Alliance behoren:
·         Brocade
·         Check Point  
·         Forcepoint
·         Identity Finder
·         MobileIron 
·         Rapid 7
·         VMware Airwatch
·         Proofpoint

BT en Intel Security werken samen aan het ontwikkelen van een nieuwe generatie beveiligingsdiensten

BT en Intel Security zijn een strategische samenwerking aangegaan om oplossingen te bouwen die organisaties helpen bij het verbeteren van hun beveiliging en het voorkomen van cyberaanvallen. De beide bedrijven zullen ook gezamenlijk hun visie voor een volgende generatie beveiligingsdiensten verder ontwikkelen. Zie het aparte persbericht hierover.

Siemens breidt samenwerking met Intel Security uit op het gebied van industriële beveiligingsoplossingen

Siemens en Intel Security breiden hun bestaande samenwerking uit om industriële automatiseringssystemen te beschermen tegen cyberdreigingen. De experts van Siemens maken binnen beveiligingsdiensten voor fabrieken gebruik van Intel Security-oplossingen zoals antivirussoftware, whitelisting en Security Information and Event Management (SIEM). Met deze tools kunnen beveiligingsincidenten direct worden gedetecteerd zodra ze zich voordoen, waardoor de experts van Siemens in staat zijn om de eigenaars van een fabriek snel te waarschuwen en er maatregelen genomen kunnen worden. De beide bedrijven combineren hun expertise op het gebied van industriële automatisering en cybersecurity om fabrieken en andere industriële installaties te voorzien van producten en diensten die de cyberrisico’s helpen verminderen en de beschikbaarheid van systemen helpen vergroten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in