Acer Iconia Tab 10 – horen, zien, beleven

Vandaag heeft Acer de Acer Iconia Tab 10 aangekondigd, ontworpen voor geavanceerde audio, visuele prestaties en entertainment. Het apparaat zit boordevol functies zoals vier luidsprekers aan de voorzijde met DTS-HD Premium Sound-technologie, een ultra-nauwkeurig Acer Precision Plus-touchscreen en een Full HD-scherm met IPS-technologie voor uitzonderlijke visuele details.


De Iconia Tab 10 is 25,9 x 16,7 x 0,89 mm (h x b x d) groot, bevat 2GB RAM en maximaal 32GB geheugen (via microSD uitbreidbaar tot 128 GB). De Tablet wordt aangedreven door MediaTek’s 64-bits quad-core processor MT8163A en heeft Android 6.0 Marshmallow als besturingssysteem. Met een batterijduur van 8 uur kan je zonder onderbrekingen genieten van films, de nieuwste games spelen of lang genoeg online zijn op internet. 

Hoor meer details

De beleving van entertainment, thuis of onderweg met een stel vrienden, is mede afhankelijk van goede audioprestaties van het apparaat. De Iconia Tab 10 is uitgerust met Acer Quadio, de vier array-luidsprekers aan de voorzijde, geoptimaliseerd met DTS-HD Premium Sound inclusief DTS-HD-decoder, virtual surround-sound en verbeterde audio. Dankzij deze hoogwaardige audioweergave zijn de fijnste geluidsdetails hoorbaar. De tablet is voor gebruik met een koptelefoon uitgerust met de headset 5.1-surround-sound ondersteuning.

Aan de zijkant van het apparaat vindt u de MediaMaster-toets waarmee gebruikers snel de beste video- en audio-instellingen kunnen selecteren bij verschillende gebruiksscenario’s. De aansluiting van dit apparaat op een groter multimediasysteem (zoals een home-theatersysteem of presentatiedisplay) is heel eenvoudig door de ondersteuning van Wireless Display (via 802.11a/b/g/n draadloos) of via de micro-HDMI-poort.

Zie meer

De 10-inch Full HD-scherm wordt aangedreven door MediaTek MiraVision, een krachtige displayprocessor die haarscherpe beelden produceert met meer kleuren en een beter contrast. Dit biedt samen met de volledig geïntegreerde IPS-schermtechnologie (In-Plane Switching) een kleur die consistenter en nauwkeuriger is vanuit een bredere kijkhoek, waardoor de beeldkwaliteit optimaal is, ongeacht de kijkhoek.
Daarnaast is het apparaat uitgerust met Acer EZ Utilities, een unieke functie van de Iconia Tab 10. Met deze ingebouwde app kan de gebruiker de tekengrootte en de gebruikersinterface (UI) vergroten naast Android’s ingebouwde functies voor het wijzigen van lettertypen. Inzoomen maakt het lezen gemakkelijker en helpt gebruikers die grotere pictogrammen en een grotere tekst wensen tijdens het gebruik.
Tot slot was het creëren van video’s en foto’s nog nooit zo eenvoudig als met de dubbele camera: een 2MP-lens aan de voorzijde en een 5MP-lens met autofocus aan de achterkant.

Beleven

Voor gebruikers die volledig willen profiteren van de creatieve weergavemogelijkheden van de Iconia Tab 10 is het Acer Precision Plus-touchscreen extra gevoelig uitgevoerd dat je er desnoods met een gewoon potlood erop kan schrijven of schetsen, en niet alleen met een speciale styluspen.
Deze extreme gevoeligheid is een gevolg van het unieke paneel met kleinere sensoren van Acer Precision Plus, die sensoren zijn slechts 3,5 mm in vergelijking met de 5,5 mm sensoren die doorgaans te vinden zijn op doorsnee touchscreens. Als gevolg is het scherm met een hogere dichtheid touchsensoren 2,5x gevoeliger. Dankzij deze extra gevoeligheid kunnen gebruikers met een grotere nauwkeurigheid dingen creëren of aanwijzen en maken ze minder fouten. Een speciale coating tegen vingerafdrukken beschermt het scherm en houdt het helder en schoon. De anti-slip structuur aan de achterzijde zorgt voor extra grip en een comfortabele handligging en voorkomt daarmee ook wegglijden en vallen. Dankzij de anti-kraslaag behoudt de Iconia Tab 10 zijn glans en nieuwheid.  
De tablet is ook voorzien van EZ Snap, een slimme snapfunctie waarmee de gebruiker een screenshot kan maken door een eenvoudige knijpbeweging van drie vingers op het scherm. Zo kan je handig en snel een foto maken van wat je op het scherm ziet. Deze Snap functie komt vooral van pas tijdens het bekijken van webpagina’s, want in dat geval sla je niet alleen de foto op maar het hele webartikel. Dit automatisch opgeslagen artikel kan je later op je gemak offline nalezen. Dit werkt met behulp van de Pocket-app. Voor offline leesgemak biedt de Iconia Tab 10 een gratis Pocket-app abonnement van zes maanden.

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer Iconia Tab 10 (32 GB) is in mei beschikbaar voor een adviesprijs vanaf € 229,-.
Voor meer informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten, kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging of leverancier via www.acer.com. Meer beeld van het product kun je hier vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in