Heeft Facebook een verdienmodel?

Facebook, je kent het vast wel. Iedereen zit er inmiddels op. Wat ooit begon als een social network site voor universiteits-studenten is inmiddels een van de meest gebruikte social media ter wereld. Er ontbreekt echter een ding: een verdienmodel. Facebook probeerde het met advertenties en daarna met betaalde posts die in je timeline verschenen. Maar nu is er een antwoord. Met messenger kunnen bedrijven laagdrempelig contact maken met klanten.

Dat is het nieuwe plan van het bedrijf van Mark Zuckerberg. Bedrijven kunnen vragen van klanten geautomatiseerd afhandelen. Messenger moet een alternatief gaan worden voor Siri, google voice en Cortana. De digitale assistenten van Apple Microsoft en Google zijn al op de telefoon geinstalleerd maar worden nog niet bijzonder veel gebruikt door bedrijven.
Het plan van facebook is om chatrobots via messenger te gaanbouwen. Met die chatbots willen ze het aantrekkelijk maken en laagdrempelig voor een bedrijf om op deze manier internetmarketing met consumenten te gaan ontwikkelen.   Alle vragen die je normaal via een telefoon-menu zou kunnen beantwoorden kunnen via via chatbots afgehandeld worden. Dat is aantrekkelijk want het kost een stuk minder.
De digitale assistent die Facebook ontwikkeld heeft om de mogelijkheden te testen heet M.
M is nu in beperkte mate in gebruik. M kun je naar een goed hamburger restaurant vragen, maar dat is niet uniek. Wat wel uniek is dat M voor je in de wacht kan staan om bijvoorbeeld je kabel abonnement bij HBO af te zeggen. Jij hoeft dat verder niet tewachten, dat doet M voor je.
Facebook lijkt met de nieuwe ontwikkelingen een partner te willen worden voor bedrijven. De grote hoeveelheid data die ze hebben over hun gebruikers zijn natuurlijk interessant. Met deze strategie komt facebook in het vaarwater van Google die al een paar jaar bedrijven aan zich probeert te binden met service, advertenties en online expertise.
Heb je ook vragen over messenger? Of klachten over je mobiele telefoon en kom je er niet meer uit? Kom dan een langs bij Smartrepair Utrecht. Telefoonexperts staan klaar om je te helpen, op afspraak of gewoon, als jij tijd hebt. Er zit vast een Smartrepair in de buurt bij je. Voor bijvoorbeeld een iPhone reparatie Utrecht, Den Bosch of andere stad ben je bij Smartrepair aan het juiste adres!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in