Nucleaire sensoren voor smartphone zijn realiteit

Na ruim 3 jaar ontwikkeling komt Decto met de eerste massa productie Nucleaire Stralings-sensoren voor smartphones. Een sensor die ons in “real-time” laat weten aan hoeveel straling wij eigenlijk aan zijn blootgesteld. Decto – een bedrijf uit het kleine Baltische staatje Estland biedt de sensor nu wereldwijd aan.Estland profileert zich steeds meer op het gebied van IT en techniek en als Tech liefhebber is er een goede kans dat u al eerder met dit landje in aanraking bent gekomen. Een decennium terug ontstond hier Tech-gigant Skype. Sindsdien zijn er veel high-tech bedrijven bij gekomen. Bijvoorbeeld het door Tech Crunchie voor snelst groeiende Start-up  genomineerde TransferWise en de door The Europas verkozen beste B2B start-up Pipedrive. Niet slecht voor een populatie van nauwelijks een miljoen inwoners. 

Een kijkje in wat we ditmaal kunnen verwachten:

De groeimarkt in sensoren

De markt in persoonlijke sensoren groeit explosief. Avimanyu Basu, Senior R&D Specialist bij Frost & Sullivan, verwacht dat de markt in sensoren zal groeien tot $ 300 miljard in 2017. Dankzij de snel opvolgende ontwikkelingen in de techniek lijken de mogelijkheden eindeloos. De eerder ontwikkelde sensoren van Decto zijn vrij conservatief: Alcoholtesters, Lichtsensoren en Luchtdrukmeters. Wij zijn echter meer benieuwd naar de nieuwe Nucleaire Energie-sensoren en de toegevoegde waarde hiervan.

Radioactiviteit is overal

Het antwoord ligt in het besef over radioactiviteit. Wanneer nucleaire energie in het nieuws komt is het meestal in landen als Irak en Noord-Korea. Het is echter belangrijk te weten dat nucleaire wapens slechts een klein deel uitmaken van de wereldwijde nucleaire energie-productie. In perspectief: van de 30 landen met nucleaire reactoren hebben slechts 8 landen de mogelijkheid tot nucleaire wapenproductie. De rest van de reactoren wordt vooral gebruikt voor energieopwekking. Momenteel wordt ongeveer 11% van de energie wereldwijd opgewekt via nucleaire reactoren, onder andere ook in Nederland. België heeft een groot aandeel in de nucleaire productie en heeft het op een-na-grootse aandeel in de nucleaire energiemarkt. Ongeveer de helft van de blootstelling aan straling is natuurlijke blootstelling. Deze niveaus kunnen fluctueren. Ook zijn er vele andere bronnen die straling afgeven zoals straling uit voedsel, bouwmaterialen en medische behandelingen.
Decto geeft inzicht in deze bronnen van straling en geeft de resultaten in “Real-Time” weer, zodat u goed op de hoogte bent welke niveaus op u van toepassing zijn. Via de smart map kunnen gebruikers locaties “pinnen” om hiermee andere gebruikers of de overheid te informeren.

Pre-Order zonder verzendkosten

Momenteel is de pre-order voor Decto sensoren actief en kunnen deze besteld worden via crowdfundsite indiegogo. Voor beperkte tijd is de levering naar Nederland gratis, dus u kunt het beste snel een kijkje nemen om hier een kopie te reserveren. De verwachtte levering is in Mei. Opties vanaf $ 70 (ongeveer 62 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in