Gboard het google toetsenbord

Google heeft een nieuw toetsenbord uitgebracht speciaal voor iOS. Hiermee is het mogelijk snel iets op te zoeken zonder de app waar je op dat moment in zit te verlaten. Het toetsenbord heet Gboard en is een slimme manier om Google haar zoekfunctionaliteit te verwerken in Apple devices.
Het lijkt misschien vreemd dat Google soms apps of nieuwe functies naar iOS in plaats van naar het eigen Android, het mobiele besturingssysteem dat nog steeds het meest aan het groeien is. Gboard is geen uitzondering. Het een speciaal toetsenbord dat Google vandaag heeft uitgebracht voor Apple apparaten.  Aanvankelijk lijkt het een normaal toetsenbord te zijn met alle functies die je van een mobiel toetsenbord verwacht, tot je de ingebouwde zoekfunctie ontdekt. Je kunt op Google zoeken naar wat je zojuist hebt getypt door op een knop te drukken, zonder dat je daardoor naar een browser zoals Safari of Chrome hoeft te gaan. Vervolgens kun je het resultaat gelijk doorsturen of plakken in je chat, waardoor je dus een stuk sneller iets kunt delen.
Hoewel het misschien opmerkelijk lijkt dat Google haar toetsenbord eerst op iOS uitbrengt is het tegendeel waar. In de geüpdatet Android telefoons zit als de ‘Google on tap’ functie, hiermee kun je als je een woord selecteert meteen een Google Search uitvoeren zonder de app te verlaten. Dit is een onderdeel van Google Now. Wat weer de digitale assistent van Google is. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat daar binnenkort weer een update voor komt, om het iets meer onder de aandacht van de Android gebruikers te brengen. Het Gboard is vanaf nu te downloaden uit de Apple Store.

Gifjes delen

Een leuk extraatje is dat je gifjes kunt delen via het toetsenbord. Gifjes die je normaal gesproken eerst via een andere app op had moeten zoeken. Gifjes zijn bewegende foto’s. Vaak geeft een zo’n bewegend beeld meer weer dan een reactie in duizend woorden.
Heb je moeite met je mobiele telefoon? Is hij traag of is het scherm helemaal gebarsten na een ongeplande valpartij? Kom dan eens langs bij Smartrepair. Daar repareren ze de telefoon terwijl je wacht. Er zit vast een Smartrepair bij je in de buurt zoals Smartrepair Utrecht.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in