Studenten ICT College gaan er met de prijzen vandoor!

Tijdens de Campus Party wonnen Sem Bogaarts, Jordy Alkema en Ramon Jaspers, studenten van het ICT College van ROC Midden Nederland de eerste prijs. Deze behaalden ze bij de 24 uurs Hackathon: Achmea challlenge met hun “Besparta” app. Zij bedachten een systeem om sparen voor je pensioen makkelijk te maken. De prijs is een stedentrip voor het hele team t.w.v. €2500,-. Binnenkort gaan Sem, Jordy en Ramon met Achmea in overleg om over de toekomst van de app te praten. Daarnaast wonnen zij de derde prijs bij de Creaton van Cisco, wereldwijd marktleider op het gebied van IT.

Ook studenten Sebastiaan Saarloos en Remco Verrips wonnen de eerste prijs bij de 24 uurs hackathon Hack a City. Zij bedachten een systeem waarmee iemand verschillende zones kan definiëren en op basis daarvan gepersonaliseerde informatie op zijn of haar smartphone ontvangt. De studenten wonnen een geldbedrag met daarbij  support en ondersteuning om het idee verder uit te werken. Daarnaast krijgen ze financiering als het product daadwerkelijk wordt ontwikkeld.
Bart Netburg won bij deze hackathon de tweede prijs. Hij bedacht met zijn team een concept waarbij je kunt zien hoeveel mensen zich in een ruimte bevinden. Ideaal als je een rustige plek zoekt om te kunnen werken. 

Campus Party

Campus Party, het grootste technologie festival op aarde waar alles wat met techniek, internet en ondernemen samenkomt in een vijfdaags, 24/7 evenement.
Tijdens Campus Party kwamen circa 2500 technische en ondernemende studenten uit heel Europa naar de Jaarbeurs waar ze in tenten sliepen. De thema’s binnen Campus Party waren: Entrepreneurship/Startups, Innovation, Digital Entertainment, Creativity en Science. Naast ‘challenges’ bestond het programma uit Keynote sprekers, battles, panel discussions en workshops.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in