Synology introduceert de DiskStation DS116

Synology lanceert de nieuwe DiskStation DS116. Deze 1-bay NAS-server maakt gebruik van een dual-core processor met indrukwekkende encryptie-prestaties. Dit model is bij uitstek geschikt voor thuisgebruikers en werkgroepen die op zoek zijn naar een betaalbare opslagoplossing met vele mogelijkheden en add-ons, zoals het delen van bestanden, collaborationsoftware en nog veel meer.

“De DS116 is een prima keuze voor werkgroepen en teams”, zegt Jason Fan, product manager bij Synology. “De handige softwarepakketten zorgen voor een hogere zakelijke productiviteit en een betere workflow voor allerlei veel voorkomende taken. De Synology NAS beschikt over robuuste tools voor bestandsbeheer, waarmee gebruikers bestanden kunnen delen en synchroniseren op desktops, laptops en mobiele apparaten. Ook kunnen meerdere publieke clouddiensten geïntegreerd worden binnen de beheerinterface, terwijl tal van zakelijke collaborationtools de effectiviteit van het hele team ten goede komen.”
De Synology DS116 beschikt over een 1,8GHz dual-core processor, die zorgt voor hoge overdrachtssnelheden van ruim 112MB/s schrijven en 111MB/s lezen. Dankzij hardwarematige encryptie behaalt de DS116 ook hoge prestaties bij het lezen en schrijven van versleutelde data: respectievelijk 112MB/s en 93MB/s. Dit is een verbetering van respectievelijk 241% en 364% ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast zorgen twee USB 3.0-poorten voor snelle gegevensoverdracht naar externe opslagapparaten. De DS116 is zeer energiezuinig, met een stroomverbruik van slechts 10,68W in bedrijf en 6,28W in slaapstand.
De DS116 draait op DiskStation Manager (DSM), het geavanceerde en intuïtieve besturingssysteem voor NAS-apparaten met een breed scala aan toepassingen, uiteenlopend van back-up tot multimedia.
Meer informatie is te vinden op https://www.synology.com/products/DS116.

Prijs en beschikbaarheid

De DS116 is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt € 166,38 (incl. BTW).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in