Google Now on Tap update

0
83
Google heeft de dienst ‘Now on Tap’ een flinke update gegeven, hiermee kunnen gebruikers zoeken via Google uiteraard naar dingen die gerelateerd zijn aan geselecteerde tekst. De grootste vernieuwing is zoeken op beeld, dat kan nu dus ook met het livebeeld van de smartphonecamera.

De Amerikaanse zoekgigant is al een tijd bezig de Google Now functie te verbeteren. Het wil graag een volwaardige concurrent zijn van Siri de assistent van Apple en Cortana de assistent van Microsoft. Gebruikers kunnen informatie opzoeken over een film door hun camera te richten op een filmposter en vervolgens Now on Tap te starten. Dat doe je door een lange druk op de homeknop te geven, zo verteldt google op haar blog. Het is een gemakkelijke en snelle manier om informatie te vinden over bekende gebouwen en andere bezienswaardigheden. Het is niet eens nodig om echt een foto te maken. Google heeft natuurlijk een aantal Amerikaanse dingen die snel herkend en gevonden gaan worden. Het is niet duidelijk deze manier van zoeken wordt uitgebreid voor bezienswaardigheden in Europa of andere werelddelen.
Now on Tap kan beelden op het scherm van je smartphone ook herkennen en relevante informatie weergeven wanneer je de zoekfunctie gebruikt. Hetzelfde geldt voor geselecteerde tekst. De grote vernieuwing is dat de zoekmachine nu ook beelden interpreteerd om relevante informatie te kunnen weergeven.
Google heeft Now on Tap vorig jaar als functie in Android 6.0 Marshmallow gestopt. De functie werkt alleen op 6.0 en hoger, waardoor nu nog slechts 7,5 procent van de gebruikers met Android de functie kan gebruiken. Verwacht wordt dat dit aantal snel meer wordt.
Kun jij geen fotos meer maken omdat je camera kapot is?  Kom dan eens langs bij Smartrepair. Er zit vast een Smartrepair bij je in de buurt! Zo ben je voor een iPhone reparatie Almere, Tilburg of andere stad bij Smartrepair bij het juiste adres! Daar kun je het scherm laten maken terwijl je wacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here