Apple rapporteert cijfers voor derde kwartaal 2016

Apple heeft de cijfers voor het derde kwartaal van 2016 bekendgemaakt tijdens een conference call. Ondanks dalende verkopen maakt het bedrijf nog altijd enorm veel omzet en winst. Het kwartaal heeft betrekking tot de maanden april, mei en juni. In deze maanden gingen de iPhone SE en nieuwe 12-inch MacBook in de verkoop. Of het geholpen heeft de verkoop op te schroeven valt helaas nog te bezien. Maar zoals eerder gezegd staat Apple er nog prima voor.


Bij de aankondiging van de kwartaalresultaten werden de volgende cijfers bekend gemaakt:
  • 40,399 miljoen iPhones
  • 9,950 miljoen iPads
  • 4,252 miljoen Macs
  • $42,4 miljard dollar omzet
  • $7,8 miljard dollar nettowinst
  • $1,42 dollar per aandeel
  • 38% brutomarge
Uit overige cijfers die bekend zijn blijkt dat iTunes, services en diensten (één categorie op zichzelf) ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar 19% gestegen zijn in omzet. De grootste daler met 23% is de iPhone. Het is belangrijk rekening te houden met het feit dat we ongeveer een maand te gaan hebben en Apple dan alweer een nieuwe iPhone presenteert. Tegelijkertijd zouden we onze verwachtingen niet al te hoog moeten houden, omdat naar verluidt weinig vernieuwingen verwacht worden. Desalniettemin is het weer reden om een goede laatste kwartaal te verwachten dit jaar.
Apple presenteerde in juni trouwens ook nog een hoop software-updates: iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10. Al deze updates bevatten weer interessante nieuwe functies. Met name over iOS 10 en watchOS 3 blijkt men enthousiast te zijn. Zelfs als er geen bijzondere nieuwe hardware verwacht wordt, dan kunnen we nog uitkijken naar nieuwe software die uiteindelijk ook weer mensen zal aantrekken van het Android-kamp.

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student netwerkbeheer, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master, taalfanaat en enorme fan van Céline Dion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in