Apple verkoopt 1 miljardste iPhone

Afgelopen dinsdag kondigde Apple de resultaten voor het derde kwartaal aan met onder meer ruim 40 miljoen verkochte iPhones verkocht waren. Indrukwekkend getal natuurlijk. Eind januari 2015 liet het bedrijf weten dat er in totaal 1 miljard iOS-apparaten verkocht waren. Dit omvat de iPhone, iPad en iPod touch. Vandaag heeft Apple laten weten dat inmiddels de 1 miljardste iPhone over de toonbank is gegaan, en wel die CEO Tim Cook in de foto vast heeft.


Eén miljard iPhones, is dat veel? Absoluut, zonder twijfel! Steve Jobs introduceerde de allereerste iPhone in 2007, dat is zo’n negen jaar geleden. Vergeleken met veel fabrikanten van smartphones met Android als besturingsysteem is Apple’s aanbod aan telefoons erg klein. Op dit moment worden er drie verschillende modellen verkocht: de iPhone SE, iPhone 6/6 Plus en iPhone 6s/6s Plus.

Apple kondigt ieder jaar een nieuwe iPhone aan, dat is sinds 2007 al zo geweest. Met ieder model kwamen er belangrijke functies bij. De grootste veranderingen op het gebied van design zagen we onder meer bij de iPhone 4 in 2010 en de iPhone 6 en 6 Plus in 2014. De iPhone 4s was Apple’s eerste telefoon met dual-core processor en dat is nog altijd zo gebleven. Echter zijn er andere verbeteringen doorgevoerd waardoor de huidige iPhones letterlijk snelheidsmonsters zijn. De camera van de iPhone steekt nog altijd met kop en schouders boven de concurrentie uit. En op het gebied van software is Apple koning te rijk. Het feit dat er in één kwartaal bijna 75 miljoen iPhones verkocht zijn (tweemaal zelfs!) bewijst dit alleen maar. Alle iPhones op een rijtje, op volgorde van aankondiging:

 • iPhone (origineel model)
 • iPhone 3G
 • iPhone 3GS
 • iPhone 4
 • iPhone 4s
 • iPhone 5
 • iPhone 5c
 • iPhone 5s
 • iPhone 6 (Plus)
 • iPhone 6s (Plus)
 • iPhone SE

De iPhone gaat helaas niet alleen maar over rozen. De afgelopen jaren zou Apple te weinig hebben gedaan om dat ‘wauw’-gevoel te creëren dat je kreeg wanneer Jobs een nieuw toestel introduceerde. Er is te weinig innovatie terug te vinden. Hoewel ik het hier persoonlijk niet geheel mee eens ben, kan ik me voorstellen dat het wauw-effect verdwenen is. Wel weet Apple zo nu en dan interessante features naar de iPhone te brengen. Zoals Touch ID en de tweetonige flitser bij de iPhone 5s, of Apple Pay dat zijn intrede maakte met de iPhone 6 en 6 Plus. Omdat de hard- en software van de smartphone zo goed op elkaar afgestemd zijn én Apple geweldige processors weet te ontwerpen, kun je tegenwoordig games spelen op je telefoon die je jaren geleden alleen op een krachtige pc zou kunnen spelen. En dat in een apparaat dat maar 7,1 millimeter dun is (iPhone 6s).

Het is vrijwel 100% zeker dat Apple in september een nieuwe iPhone zal aankondigen. Volgens de laatste geruchten zal deze, in tegenstelling tot wat het bedrijf normaal zou doen, niet iPhone 7 heten, maar eerder iets als iPhone 6se. We zullen het evenement in die maand af moeten wachten voor meer informatie. Apple zou de échte innovatie uitstellen tot volgend jaar, omdat de iPhone dan tien jaar bestaat. 

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student netwerkbeheer, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master, taalfanaat en enorme fan van Céline Dion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in