Android de onbetwiste nummer 1 en Windows zakt wereldwijd naar minder dan 1%

Ondanks dat Apple en Android vaak met elkaar vergeleken worden in bijvoorbeeld discussies tussen vrienden, is er eigenlijk geen competitie als het op harde verkoopcijfers aankomt. Volgens Gartner Statistics domineert Android de smartphonemarkt met een 86.2% van de totale verkoop van het afgelopen kwartaal.

Toch scoort Apple nog hoog als het gaat om individuele fabrikanten. Net iets achter Samsung met 13% van de markt. Dat betekent een daling van 1,5% per jaar. Lijkt misschien niet erg veel. Toch is dat op jaarbasis een groot nummer.
Samsung is echter heer en meester met bijna kwart aandeel in de smartphonemarkt. Met een stijging van 21,8% naar 22,3%. Grappig feitje is dat Samsung en Apple de enige twee niet Chinese smartphonefabrikanten in de top 5 zijn. De andere 3 zijn namelijk: Huawai, Oppo en Xiaomi.
Om het een beetje in context te plaatsen: samen is deze top 5 goed voor meer dan de helft van alle smartphones die in de afgelopen maanden gekocht zijn. De andere fabrikanten bij elkaar opgeteld, is ‘slechts’ 46% van de smartphonemarkt.
Wat is dan de reden voor deze groei van Chinese fabrikanten en de daling van Apple?
Gedeeltelijk komt het doordat de wereldwijde smartphonemarkt zich uitbreidt naar nieuwe gebieden. Waar de Westerse markt zich gemakkelijk een nieuwe iPhone kan veroorloven, is het lastiger om de prijzen van Apple te rechtvaardigen in ontwikkelingslanden. Daarbij komt nog dat de goedkopere Chinese fabrikanten hun features flink verbeterd hebben.
Ongeacht welke fabrikant de smartphonemarkt domineert, bijna elke gebruiker heeft een smartphone met Android. Waar Apple een aandeel van ‘slechts’ 13% heeft, ligt de 3de plaats nog verder achter. Windows daalde van 2,5% in 2015 naar 0,6% in het begin van dit jaar. Ook het aandeel van Blackberry daalde naar 0,1%.
Welke smartphone je ook hebt, bij Smartrepair ben je aan het juiste adres voor de reparatie van je smartphone. Of het nu gaat om iPhone reparatie in Den Bosch of je wilt je Samsung laten repareren in Nijmegen, wij staan graag voor je klaar.
Op dit moment ziet het er naar dat niemand het succes van Android zal evenaren. Maar wie weet over een paar jaar…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in