Apple brengt iOS 9.3.4 uit

Apple heeft vanavond iOS 9.3.4 uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. Het is een uiterst kleine, maar toch relatief belangrijke update die een lek dicht. Bij dergelijke updates wordt gebruikers aangeraden deze direct te installeren.

Nog geen maand na de release van iOS 9.3.3 brengt Apple versie 9.3.4 alweer uit. De update blijkt maar één functie te hebben, namelijk het dichten van een zogeheten exploit. 
Een exploit is een lek, welke door onder andere de jailbreak community gebruikt wordt. Dankzij zo’n lek kan namelijk zo’n jailbreak ontwikkeld worden. Apple is fervent tegenstander van deze praktijken en probeert het zoveel mogelijk tegen te gaan.
In een document dat Apple met iedere update uitbrengt staat een beschrijving van de fix:

Een probleem met geheugenbeschadiging werd verholpen door een verbeterde afhandeling van het geheugen 

De update kan gratis worden geïnstalleerd door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan. Installeren kan op de iPhone 4s en nieuwer, iPad 2 en nieuwer, iPad mini en nieuwer en de iPod touch (5e generatie) en nieuwer. En zoals eerder aangegeven wordt het aangeraden dit direct te doen.

Verwacht wordt dat iOS 9.3.4 de laatste update is voordat iOS 10 dit najaar uitkomt. In deze grote update komen veel nieuwe features en verbeteringen voor de ervaring. Meldingen gaan volledig op de schop, 3D Touch krijgt een prominentere rol, je kunt apps verbergen, Siri krijgt een API en zal dus gaan samenwerken met apps als WhatsApp en Uber, iMessage wordt geavanceerder dan ooit en nog veel meer. Zie voor screenshots van de nieuwe mogelijkheden de iOS 10-pagina.

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student netwerkbeheer, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master, taalfanaat en enorme fan van Céline Dion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in