Synology introduceert RackStation RS816

Synology presenteert de RackStation RS816, een 1U 4-bay-rackmountserver die speciaal is ontwikkeld voor kleine, groeiende ondernemingen en kantoren. In combinatie met de Synology RX415 uitbreidingsunit schaalt de RS816 tot acht schijven, met een maximale totale opslagcapaciteit 64TB. Verder kunnen ondernemingen profiteren van indrukwekkende prestaties en een uitgebreid pakket aan applicaties.

“De flexibiliteit van de RS816 is het resultaat van compact design en makkelijke schaalbaarheid”, zegt Jason Fan, product manager bij Synology. “Dankzij deze factoren kan de rackmountserver zich eenvoudig aanpassen aan de behoeften van kleine, groeiende ondernemingen, met veranderende zakelijke scenario’s en opslageisen.” 
De RS816 is voorzien van een verbeterde dual-core processor met hardwarematige encryptie, die lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 148 en 81MB/s biedt. Het schrijven van versleutelde gegevens gebeurt 142 procent sneller dan bij zijn voorganger. De RS816 ondersteunt dual-1GbE-LAN-failover, terwijl het ‘hot-swappable’ ontwerp het mogelijk maakt om schijven te vervangen terwijl de RackStation gewoon door draait. Op deze manier wordt een maximale beschikbaarheid gegarandeerd bij een zo laag mogelijke reparatietijd. Dit scheelt ondernemingen veel tijd en middelen bij opslagbeheer en herstel bij calamiteiten.
De RS816 draait op DiskStation Manager (DSM), het meest geavanceerde en intuïtieve besturingssysteem voor NAS-systemen, met toepassingen die variëren van backup- tot multimediafuncties voor thuisgebruik.
Synology heeft de hoogste plaats behaald in het algemene klassement van de tiende TechTarget Quality Awards-enquête voor mid-range NAS-systemen. Daarnaast heeft het bedrijf al tal van andere mediaonderscheidingen in de wacht gesleept, waaronder de PC Mag Readers Choice-award.
Meer informatie is te vinden op https://www.synology.com/products/RS816.

Prijs en beschikbaarheid

De RS816 is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt €455 (excl. BTW).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in