Twitter voegt meer dan 200 Olympische emoji’s toe inclusief speciale #TeamNL-emoji

Speciaal voor de Nederlandse Olympische ploeg #TeamNL heeft Twitter een emoji ontwikkeld: de Olympische tulp. Dit is het officiële logo van TeamNL en is automatisch zichtbaar bij de hashtags #TeamNL en #VraagTeamNL. Met de laatst genoemde hashtag is het voor iedereen mogelijk om vragen te stellen aan onze Olympische helden. Via het account @TeamNLtweets volg je de Nederlandse ploeg op de voet. Bovendien zijn er vanaf vandaag meer dan 200 Twitter-emoji’s live die zichtbaar zijn bij specifieke hashtags over #Rio2016.

“Twitter’s acties tijdens de Olympische Spelen van Rio 2016 brengen fans van over de hele wereld dichterbij hun favoriete teams voor, tijdens en na de wedstrijden,” aldus Leslie Berland, CMO bij Twitter. “Via Twitter, Periscope en Vine nemen experts, sportliefhebbers en journalisten live deel aan het gesprek over de momenten die iedereen bezighouden. ” 
Alleen TeamNL, TeamUSA en TeamBrasil hebben een eigen unieke emoji. Andere landen hebben een team-emoji in de vorm van een vlag. Naast de team-emoji’s zijn er ook meer dan 50 sport-emoji’s en algemene Olympische emoji’s zoals #Olympics, #Rio2016, #Gold, #Silver en #Bronze te gebruiken. De hashtags die de emoji’s laten verschijnen zijn beschikbaar in het Engels, Frans, Portugees en Spaans. De hashtags die de sport-emoji’s laten verschijnen, zijn net als #Rio2016 en #Olympics, ook beschikbaar in het Japans, Koreaans en Arabisch.
Periscope en Vine brengen kijkers nog dichterbij de Olympische Spelen door thema-kanalen uit te zenden. In Vine kan men in de Explore omgeving beelden bekijken op de mobiele apps, die in de komende dagen al te zien zullen zijn. Wanneer iemand dubbelklikt op een Vine van @Olympics, verschijnt er geen hartje maar een een Olympische vlam.
Ook in Rio is de sfeer van de Olympische Spelen overal te beleven via Twitter. Tweets van over de hele wereld worden live geprojecteerd op het beroemde aquaduct Acros de Lapa in Rio. Er zal ook een speciale bus rondrijden. Door de ramen van de ‘Twitter Buzz’ zijn alle Tweets en Periscope uitzendingen te zien en kan men gratis wifi gebruiken om de Spelen maximaal te beleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in