Alles wat je moet weten over 4G

In Nederland kun je overal supersnel mobiel internet gebruiken via 4G. Maar wat is 4G precies? Wanneer heb je het nodig en merk je een verschil met 3G en wifi?

Hoe snel is 4G?

Het 4G internet van Simyo heeft een gemiddelde snelheid van 20 Mbps en een topsnelheid van 150 Mbps. Dankzij deze snelheden plaats je binnen een seconde een foto op Facebook. 3G heeft maar een gemiddelde snelheid van 7 Mbps en hierbij duurt het ongeveer 25 seconde voordat dezelfde foto op Facebook staat.
De snelheid van 4G hangt af van het type telefoon, de drukte op een zendmast en de dekking in een bepaald gebied.

4G ten opzichte van 3G

4G is op meerdere fronten beter dan 3G. Hierbij kan je denken aan de snelheid en de landelijke dekking. Je smartphone is met 4G via meerdere frequenties bereikbaar. Een 4G netwerk van KPN gebruikt bijvoorbeeld is via 800 MHz, 1800 MHz en 2600 MHz. Een lage frequentie heeft een groot bereik en een hoge frequentie biedt sneller  internet.

Wat is het voordeel van 4G tegenover wifi?

Wist je dat 4G internet in Nederland op veel vlakken beter is dan wifi? Hieronder lees je wat de belangrijkste voordelen van 4G zijn. Ga naar het Simyo Blog om alles over 4G te weten te komen.
– Overal dekking met 4G: ook binnenshuis heb je met 4G beter bereik dan wifi;
– 4G is veiliger: niet elk wifi-netwerk is namelijk goed beveiligd;
– 4G is stabieler: in een druk café waar iedereen de wifi-hotspot gebruikt, heb je met 4G beter bereik;
– Ook beter bereik binnen gebouwen: je wifi-signaal is op zolder waarschijnlijk niet zo goed, terwijl het bereik met 4G prima is door een sterkere frequentie;
– Last, maar zeker niet least: 4G is sneller dan de gemiddelde Nederlandse wifi-verbinding. Stel: je neemt een Sim Only abonnement bij Simyo met Flex 4G, dan is je gemiddelde internetsnelheid 20 Mbps, terwijl een Nederlandse wifi-verbinding een gemiddelde snelheid van 17,9 Mbps heeft.

Up next: 5G!

7,5 miljoen Nederlanders gebruiken nu 4G internet, wat ruim twee keer zo veel is als vorig jaar. Inmiddels zijn fabrikanten, providers en landen alweer druk bezig met de opvolger van 4G: 5G! Dit internet is met een minimale snelheid van maar liefst 1000 Mbps nóg sneller dan 4G. Waarschijnlijk kun je vanaf 2020 internetten via 5G. Mooi vooruitzicht, toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in