Apple brengt iOS 10.0.2 uit

Apple heeft zojuist iOS 10.0.2 uitgebracht welke een aantal problemen verhelpt bij de iPhone, iPad en iPod touch. De update komt anderhalve week nadat iOS 10, de grootste iOS-release ooit werd uitgebracht. Eerder deze week verscheen al de eerste betaversie van iOS 10.1, welke in het speciaal een functie toevoegt op de iPhone 7 Plus.

iOS 10 viel in goede smaak bij de reviewers. Het is een frisse release met veel nieuwe functies en aangepaste design-elementen. Ook blijkt hij over het algemeen zeer goed te presteren en vertoont weinig tot geen lag, bugs of andere problemen. Arstechnica, welke normaliter vrij kritisch is over grote iOS-updates op oudere apparaten, stelde dat iOS 10 op de iPhone 5 en 5c (de oudst ondersteunde toestellen) een aangename verassing is. In het artikel valt te lezen dat deze iPhones prima overweg kunnen met iOS 10. Vanzelfsprekend krijg je hier en daar te maken met lag en langzamere apps te maken, maar vergeleken met de iPhone 4s op iOS 8 en iOS 9 is het een verademing. Met andere woorden, Apple heeft hard gewerkt aan onderhuidse verbeteringen. Dit is ook terug te zien op de iPhone 6s trouwens.
In ieder geval is iOS 10 dus een prachtige release welke de komende tijd nog verder verbeterd zal worden. Zoals eerder gezegd is namelijk ook de eerste betaversie van iOS 10.1 uitgebracht. Op de iPhone 7 Plus voegt deze versie de zogenaamde ‘Portretmodus’ toe, een functie die tijdens de keynote van de nieuwe iPhones al werd aangekondigd. De portretmodus geeft je de mogelijkheid een diepte-effect te krijgen bij foto’s. Volgens de eerste korte reviews werkt het al goed, al moet hier en daar nog wat gedaan worden om het zéér goed te maken. Wanneer iOS 10.1 uitgebracht gaat worden is helaas nog onbekend. Mocht Apple in oktober nog een keynote houden, wat eigenlijk best gebruikelijk is, dan zal de update hoogstwaarschijnlijk eind oktober of begin november verschijnen.
Maar goed, dan iOS 10.0.2. Het is een update van zo’n 88 MB op de iPhone 7, dat lijkt niet zoveel, maar voor een update met alleen maar wat bugfixes is dat het eigenlijk wel. In ieder geval is dit de changelog van iOS 10.0.2:

iOS 10.0.2 bevat probleemoplossingen en verbeteringen voor je iPhone of iPad, waaronder:

  • Oplossing voor een probleem waardoor de audioregelaars van koptelefoons mogelijk tijdelijk niet werkten
  • Oplossing voor een probleem waardoor Foto’s stopte voor sommige gebruikers als iCloud-fotobibliotheek werd ingeschakeld

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina:
https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

iOS 10.0.2 kan worden geïnstalleerd door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan. De update is compatibel op de volgende apparaten:
iPhone
iPad
iPod touch
iPhone 7
iPad Pro 12,9-inch
iPod touch 6e generatie
iPhone 7 Plus
iPad Pro 9,7-inch
iPhone 6s
iPad Air 2
iPhone 6s Plus
iPad Air
iPhone 6
iPad 4e generatie
iPhone 6 Plus
iPad mini 4
iPhone SE
iPad mini 3
iPhone 5s
iPad mini 2
iPhone 5c
iPhone 5

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student netwerkbeheer, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master, taalfanaat en enorme fan van Céline Dion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in