BT bundelt krachten met Microsoft om hybride cloud te vereenvoudigen

BT kondigt BT Compute for Microsoft Azure aan, een nieuwe dienst waarmee klanten, naast BT’s eigen clouddiensten, Microsoft Azure op eenvoudig wijze kunnen bestellen. BT’s bekroonde, online beheertool Compute Management System (CMS) maakt dit mogelijk. De dienst biedt klanten de mogelijkheid om een hybride cloudinfrastructuur op te zetten met één enkele service wrap, contract en factuur.

BT’s klanten gebruiken al een combinatie van private en publieke clouddiensten – ook wel bekend als hybrid cloud – gehost in BT Compute’s 48 wereldwijde datacenters. Met BT als clouddienstintegrator en door het gebruik van CMS, kunnen klanten hun clouddiensten end-to-end – van datacenter tot netwerk – beheren. Hierbij maximaliseren ze de voordelen en minimaliseren ze de complexiteit, risico’s en kosten van de verhuizing naar de cloud. Door middel van lokale levering op wereldwijde schaal, kan BT aan de veranderende behoeften van organisaties voldoen. Tegelijkertijd wordt de complexiteit van internationale wet- en regelgeving effectief geadresseerd.
Integratie van Microsoft Azure in CMS breidt de keuze voor BT’s klanten uit. Zij krijgen toegang tot het snel groeiende portfolio met geïntegreerde clouddiensten van Microsoft, waaronder toonaangevende ‘Infrastructure as a Service’ (laaS) en ‘Platform as a Service’ (PaaS) dienstverlening.
Neil Lock, vice president BT Compute bij Global Services, BT: “De hybride cloud is een belangrijk aandachtspunt geworden voor veel grote ondernemingen, waarbij ze de keuze hebben uit verschillende cloudoplossingen voor hun complexe, zakelijke behoeften. Uit onderzoek blijkt dat 90 procent van onze grootste klanten binnen een paar jaar een combinatie van publieke en private clouddiensten zal gebruiken. Via onze samenwerking met Microsoft kunnen klanten hun eigen hybride cloudomgeving bouwen en genieten van de voordelen van Azure. De zorgen over dure beheerkosten verdwijnen hierbij volledig. Onze ‘Cloud of Clouds’-portfoliostrategie staat geheel in teken van de vrijheid voor onze klanten om te profiteren van de keuze, flexibiliteit van en controle over de cloud, zonder zich zorgen te maken over complexiteit en veiligheid.”
Aziz Benmalek, vice president, Worldwide Cloud and Hosting Services, Microsoft Corp: “BT is dé keuze om managed clouddiensten te leveren op ons Azure-platform. De relatie met BT stelt ons in staat klanten te helpen bij het beheer van hun infrastructuur. Ook geeft het hen de mogelijkheid om hun activiteiten in een consistente, hybride cloudomgeving uit te breiden.”
De dienst zal in het laatste kwartaal van 2016 beschikbaar zijn en verstevigt Microsoft Azure ExpressRoute, dat beschikbaar is via BT Cloud Connect Direct.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in