Ontploffingsgevaar! Zet je Samsung Galaxy Note 7 uit!

De afgelopen is er al veel te doen geweest over de Samsung Galaxy Note 7. De batterij van de smartphone zou spontaan kunnen exploderen. Eerder riep Samsung zelf al op om de Note 7 terug te brengen naar de winkel en ook werd er een push-bericht uitgestuurd naar gebruikers. En nu bemoeit zelfs de Amerikaanse overheid zich er mee, Smartrepair vertelt het verhaal.

Officieel terugroepen?

De Consumer Product Safetey Commision, een afdeling van de Amerikaanse overheid, publiceerde onlangs een officiële verklaring over de exploderende Samsung Galaxy Note 7. De CPSC drukt Galaxy Note 7-gebruikers op het hart om hun smartphone niet meer te gebruiken of op te laden.
Nog belangrijker. De CPSC zou samenwerken met Samsung om het officiële terugroepen van de Galaxy Note 7 aan te kondigen.
Op dit moment is het terugbrengen van de Galaxy Note 7 vrijwillig en moeten alle klanten contact opnemen met Samsung om een vervangend toestel te regelen. Als een officieel terugroepproces in werking wordt gezet, dan mag de Galaxy Note 7 ook niet meer verkocht worden in de Verenigde Staten totdat er een veilig vervangend toestel beschikbaar is.

Hoe gevaarlijk is de Galaxy Note nu echt?

De verklaring van de CPSC komt nog geen twee weken nadat berichten over exploderende Galaxy Note 7 toestellen overal ter wereld de kop op staken. In eerste instantie werd de levering vertraagd en uiteindelijk werd er overgaan tot een vrijwillige terugroep.
Vanaf dat moment kwamen er steeds meer incidenten met in de hoofdrol de Galaxy Note 7 aan het licht. Zo werd een New Yorks jongentje met spoed naar het ziekenhuis gebracht toen de Galaxy Note 7 in vlammen opging. De explosie was sterk genoeg om het alarm in het huis af te laten gaan en veroorzaakte brandwonden op de lichaam van het jongetje.

Niet aan tijdens het vliegen

US Federal Aviation Administatrion (FAA) roept ook op om de Galaxy Note 7 niet aan te zetten tijdens een vlucht. Je hoeft geen genie te zijn om te kunnen zien dat een ontploffende telefoon en een vliegtuig niet samengaan. Vooralsnog worden de toestellen niet uit vliegtuigen geweerd. Geruchten gaan dat dit wel gaat gebeuren.
De Samsung Galaxy Note is nog niet verkrijgbaar in Nederland. En het lijkt erop dat het nog wel even gaat duren voordat deze wel leverbaar is.
Zat jij juist op deze Samsung te wachten, omdat je aan een nieuwe smartphone toe bent? Kom dan langs voor Samsung of iPhone reparatie in Tilburg bij een servicepunt van Smartrepair. Niet in de buurt? Of geen tijd om langs te komen? Kies dan voor de 24-uursservice.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in