Accuproblemen Samsung Galaxy S7 opgelost door Oculus

0
297
Niet alleen de Samsung Galaxy Note 7 kampt met batterijproblemen. Ook de batterijen van andere Samsung smartphones lijken opeens niet goed meer te functioneren. Gelukkig geen explosiegevaar! De oorzaak lag bij een batterijslurpende app. Met een update zou het probleem inmiddels verholpen moeten worden.

Heeft jouw Samsung Galaxy S7 na de update nog steeds last van batterijproblemen? Kom dan langs bij een van onze Smartrepair Servicepunten. Ook voor laptop, tablet en iPhone reparatie in Utrecht, Almere, Tilburg, Nijmegen en Den Bosch kun je natuurlijk bij Smartrepair terecht. Kom dus gerust eens bij ons binnenlopen!

Probleem met batterij dankzij Oculus update

Voor wie niet bekend is met Oculus, dat is een app die nodig is voor het gebruik van de Gear VR headset (een virtual reality bril). Na de laatste update van de Oculus app melden verschillende bezitters van de Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge dat hun smartphone snel leegliep. De app bleef in de achtergrond draaien, waardoor per 30 seconde de batterij 1 procent aan power verloor.
Het snel leeglopen van de batterij was niet het enige probleem dat gemeld werd. Ook zouden sommige smartphones niet meer tot 100% willen opladen, zelfs niet als de telefoon de hele nacht aan de stroom lag. En er werden zelfs gevallen gemeld waarbij de smartphone oververhit raakte wanneer deze aan de oplader hing.
De enige oplossing voor het probleem volgens Samsung?
De app verwijderen.

Nieuwe update moet batterijprobleem verhelpen

Om het batterijprobleem van de Samsungs te verhelpen, werd er afgelopen weekend een nieuwe update op de markt gebracht. Deze zou ervoor zorgen dat de Oculus-app minder stroom verbruikt en zou dus batterijproblemen moeten voorkomen. Je kunt de update downloaden via de Playstore en dan zou je van alle problemen verlost moeten zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in