IBM: ‘Macs tot $543 goedkoper dan pc’s na verloop van tijd’

Medio 2015 begon IBM met het uitrollen van Macs voor haar medewerkers. In het eerste jaar waren er al ongeveer 30.000 beschikbaar voor hen, inmiddels zijn dat er ruim 90.000. Deze worden allemaal door vijf administrators beheerd. Al eerder bleek dat dit nog weleens goedkoper zou gaan uitvallen dan pc’s, nu wordt dit bevestigd. Iedere Mac zou gemiddeld $543 dollar besparen ten opzichte van pc’s, dit over een periode van ongeveer vier jaar.

Dit werd tijdens de Jamf Nation User Conference, bedoeld voor IT management professionals, aangekondigd. Volgens IBM VP of Workplace as a Service Fletcher Previn komen er door pc-gebruikers twee keer zoveel support calls binnen, en pc’s zijn ook nog eens drie keer zo duur. Per Mac bespaart IBM vergeleken met een pc $273 tot zelfs $543, en dat is dan over een periode van vier jaar. Volgens Previn is dit dan nog de beste prijs die ze ooit van Microsoft gehad hebben, dat zegt al heel wat. Tel hierbij op dat er tegen het einde van het jaar meer dan 100.000 Macs zullen zijn, en je bespaart enorm veel.
Macs blijven in populariteit doorgroeien onder IBM-medewerkers. 73% heeft aangegeven dat ze als hun volgende machine een Mac willen. Om de vraag bij te kunnen houden worden er 1300 nieuws Macs per week uitgerold middels Jamf en Apple’s Device Enrollment Program, zodat nieuwe gebruikers snel aan de slag kunnen. 

Wat betekent dit alles? Simpel, IBM bespaart nu veel geld dankzij de Mac. Doordat gebruikers minder vaak ondersteuning nodig hebben (5% tegenover 40% bij pc-gebruikers) en er dus ook minder supportmedewerkers nodig zijn, vallen de totale kosten lager uit. Zelfs ondanks dat de aanschafkosten van een Mac meestal hoger liggen. 

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student netwerkbeheer, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master, taalfanaat en enorme fan van Céline Dion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in