Review: Proda Powerbank

In een tijd waar smartphones, tablets en laptops gewoon onmisbaar zijn geworden willen we ook continu bereikbaar blijven voor iedereen. Om te kunnen bellen, sms’en (voor wie dat nog doet tenminste), WhatsAppen, telegrammen, Facebooken, Twitteren en wat ook niet. Natuurlijk kost dit alles een hoop energie. En hoewel fabrikanten er alles aan doen om te zorgen dat je de hele dag door komt, is het toch altijd fijn als je een soort backup achter de hand hebt: een powerbank. Ik mocht de  afgelopen dagen de Proda Powerbank testen om te zien of deze waarmaakt wat het belooft: 5000 mAh aan power leveren.

Het begint natuurlijk met het design. Powerbanks zijn meestal gewoon blokken doosjes die vaak een wat inspiratieloos uiterlijk hebben. En eerlijk is eerlijk, de Proda Powerbank is niet veel anders. Toch moet gezegd worden dat het er lang niet zo goedkoop uitziet. Dat is te danken aan de rondingen. Die zorgen ervoor dat het blokje er minder zwaar uitziet. Hij weegt ook maar weinig trouwens, maar voelt toch stevig aan in de hand.
Op de powerbank bevinden zich twee aansluitingen: eentje waar je je externe apparaat op aansluit en eentje om de powerbank mee te kunnen opladen. Want ja, ook dat moet gebeuren. Natuurlijk zit er ook een aan/uit-knopje op en een paar blauwe ledjes waarmee de batterijstatus wordt aangegevens.
Laten we meteen doorgaan naar de technische details. De Proda Powerbank heeft 5000 mAh aan accucapaciteit. Dit is niet bepaald weinig te noemen. Al heb ik een powerbank van TinyDeal die 176% méér accucapaciteit heeft, maar die is dan ook ruim een kwart groter én een stuk zwaarder. Plus, die van TinyDeal vind ik persoonlijk minder mooi, alleen al door de witte randen. De 5000 mAh in de Proda Powerbank is genoeg om een iPhone 7 twee keer volledig en één keer half op te laden. Bij de iPhone 7 Plus is dat één keer volledig en één keer half.

Weinig? Nee hoor. Want dit betekent dat je een iPhone 7 gewoon dagenlang kunt gebruiken zonder bij een stopcontact te moeten zitten. Dat is precies wat veel mensen willen, en de Proda Powerbank levert dit. Juist om alleen al die reden is het een uitermate geschikt apparaatje om overal mee naartoe te nemen, en helemaal als je weet dat je zonder stopcontact zult komen te zitten.

De Proda Powerbank doet precies wat je ervan verwacht. Wil je er zelf eentje kopen? Dat kan! Bij powerbanks.nl is hij voor €29,95 verkrijgbaar.

Mocht je overigens ook ooit behoefte hebben aan meer opslagruimte en je hebt een smartphone, tablet of computer met SD-kaartslot, vergeet dan zeker niet bij goedkopesdkaart.nl rond te kijken!

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student netwerkbeheer, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master, taalfanaat en enorme fan van Céline Dion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in