Synology onthult nieuwe stappen in Networking, Application en Storage

Synology’s jaarlijkse wereldwijde launch event, Synology 2017, vindt op 18 oktober plaats in Utrecht en in 15 andere landen, bijgewoond door een geschatte 5.000 gebruikers wereldwijd. Gezien de recente ontwikkelingen in de cloud- en opslagmarkt alsmede de eisen van kleine- en middelgrote bedrijven (MKB) die bijna de helft van alle Synology-gebruikers vormen, herdefinieert het bedrijf de term “NAS” (Network Attached Storage) als ‘Networking, Application en Storage’ als toekomstige innovatiestrategie.

Bij de nieuwe strategie horen een aantal revolutionaire oplossingen die zijn ontworpen voor uiteenlopende scenario’s, waaronder een hybride cloud disaster recovery-dienst, gloednieuwe all-flash storage, een volwaardige collaboration suite voor de private cloud, een zelf-ontwikkeld next-generation internetprotocol voor bestandsoverdracht, een nieuwe router en een bijpassende remote access-toepassing voor de mobiele werknemer.
“Synology 2017 is ons meest belangrijke evenement van het jaar, waar we de kans hebben om persoonlijk met onze gebruikers te praten zodat we ze meer toegevoegde waarde kunnen bieden en we ze van een fantastische gebruikerservaring kunnen voorzien” zegt Rosiel Lee, General Manager van Synology Frankrijk. “Wij willen gebruik maken van onze ervaring op softwaregebied om het MKB concurrerender maken, omdat wij geloven in een ‘software-defined’ concept. Hierdoor maken we de Benelux voor internationale bedrijven een aantrekkelijkere regio om zaken te doen.”

Storage als hoeksteen

De explosieve groei van data heeft geleid tot toenemende eisen voor algemene I/O-prestaties en offsite disaster recovery. Wat betreft opslagprestaties: sinds het prijsniveau van solid state drives (SSDs) dramatisch is gedaald omarmen meer en meer bedrijven opslagoplossingen gebaseerd op flashgeheugen. Om deze groeikans te benutten kondigt Synology haar gloednieuwe all-flash storage-model aan, de FlashStation FS3017. Deze levert meer dan 200.000 IOPS in 4K random write tegen een lage total cost of ownership van US $0,80 per GB. Om te voldoen aan de bedrijfsbehoefte voor 100 procent uptime biedt Synology ook de Synology Proactieve Care-dienst aan om de serverstatus proactief te detecteren en analyseren. Hiermee worden gebruikers nog voordat potentiele problemen optreden benaderd, zodat deze in een vroeg stadium opgelost kunnen worden.
Met betrekking tot gegevensbescherming en disaster recovery en in antwoord op het Cloud Shift-fenomeen lanceert Synology nu ook haar eigen clouddienst, Synology Cloud (C2), zodat Synology-gebruikers hun gegevens kunnen back-uppen en een disaster recovery-bestemming kunnen instellen zonder de bestaande infrastructuur te wijzigen. Dit brengt data- en service security naar een nieuw niveau tegen een lage prijs en betekent tevens dat de rol van Synology verandert van het aanbieden van een pure private cloud naar het aanbieden van uitgebreide, hybride cloud-oplossingen.

Applicaties voor het bieden van meerwaarde

In een geglobaliseerde en gedigitaliseerde wereld waar internettoegang zo goed als overal beschikbaar is, wordt een groot aantal Synology’s-gebruikers in het MKB geconfronteerd met een toenemende behoefte aan cloud collaboration en interlokale bestandsoverdracht. Om aan deze uitdagingen tegemoet te komen introduceert Synology een gloednieuwe private cloud collaboration suite, evenals een high-speed dataoverdrachtsprotocol voor het internet, Synology Presto. De collaboration suite omvat spreadsheet- en documentapplicaties voor de cloud (Synology Office), een communicatie-app (Synology Chat), een agenda (Calendar), en een e-mailoplossing (MailPlus). Dankzij uitgebreide integratie van al deze applicaties kunnen gebruikers samenwerken in een private cloud en zo de werkproductiviteit verhogen. Tegelijkertijd maakt Synology Presto gebruik van de exclusieve Synology Internet Transfer Accelerator (SITA)-technologie voor een dramatische snelheidstoename van de bestandsoverdracht tussen verschillende landen of zelfs continenten, wat vooral van nut zal zijn voor bedrijven in de Benelux die afhankelijk zijn van het frequent uitwisselen van grote bestanden met overzeese klanten.

Networking om de infrastructuur te verbinden 

Na de introductie van de eerste Synology-router – de RT1900ac – in 2015 komt Synology dit jaar met de lancering van de Synology RT2600ac. Dankzij krachtigere hardwarespecificaties en MU-MIMO-technologie is deze router ontworpen om te voldoen aan de prestatie-eisen van kleine tot middelgrote kantoren. Een andere trend die we niet mogen vergeten is “BYOD (Bring Your Own Device)”. Volgens Gartner zal in 2016 wereldwijd 40 procent van de werknemers niet op een vaste kantoorplek werken, wat betekent dat veel bedrijven behoefte hebben aan een veilige en eenvoudige remote access-oplossing voor werknemers die vanuit huis of onderweg hun werk verrichten. De Synology VPN Plus-applicatie is ontworpen voor deze mobiele werknemer en zal beschikbaar zijn op alle Synology-routers. Hiermee wordt een cliëntloze WebVPN-service geboden, alsmede een snelle, strengbeveiligde en intuïtieve SSL VPN-dienst voor gewone werknemers, terwijl tegelijkertijd door netwerkbeheerders gedetailleerd toezicht en controle op het dataverkeer geboden wordt vanuit een vriendelijke beheerinterface. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in