BT versnelt wereldwijde investering in dynamische netwerkdiensten

BT kondigt aan zijn investering in dynamische netwerkdiensten te versnellen door een aantal technologieën te integreren die het voor organisaties makkelijker, sneller en veiliger maken om naar een cloud-gebaseerd IT-consumptiemodel over te stappen – en die hen ondersteunen bij hun digitale transformatie. De diensten maken gebruik van technologie, systemen en tools van BT en zijn ‘best-of-breed’ partner-ecosysteem en zullen worden gecombineerd met BT’s bestaande portfolio. Ze versterken BT’s wereldwijde positie als cloud-integrator voor internationale klanten, waarbij BT zich onder meer richt op zelfservice VPN’s, flexibele bandbreedte en gevirtualiseerde diensten.

Als onderdeel van de investering heeft BT Nuage Networks van Nokia geselecteerd voor zijn toekomstige ‘software-defined’ wide area network (WAN) dienstverlening.
Grote organisaties in het Verenigd Koninkrijk en over de hele wereld vergroten in rap tempo hun gebruik van clouddiensten, om de mogelijkheden die de digitale toekomst hen biedt zo optimaal mogelijk te benutten. Ze willen toegang tot specifieke netwerkdiensten met maximale flexibiliteit, wendbaarheid en veiligheid. BT reageert op deze vraag door voortdurend te investeren in innovatieve en dynamische netwerkdiensten, gebaseerd op nieuwe programmeerbare technologie. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van netwerkfunctievirtualisatie (NFV), software-gedefinieerde netwerken (SDN) en software-defined wide area networking (SD-WAN).
De investeringen vergroten BT’s netwerkdienstenportfolio en zijn een uiting van de strategische visie op het leveren van een zo breed mogelijk scala aan diensten om aan uiteenlopende connectiviteitsbehoeften te voldoen.
Chet Patel, president of global portfolio & marketing, BT, zegt: “We streven er naar om wereldwijd dé toonaangevende ‘cloud of clouds’ service-integrator te zijn. Als onderdeel van deze strategie combineren we onze kennis van SDN- en NFV-technologie nu met onze bestaande wereldwijde netwerkinfrastructuur, om zo ons productaanbod van dynamische netwerkdiensten verder uit te breiden. Om onze klanten meer keuze te bieden zijn we ons partner-ecosysteem van wereldklasse continu aan het versterken. Daarom zijn we verheugd om vandaag aan te kondigen dat we Nuage Networks van Nokia integreren in ons SD-WAN aanbod. Dit is een belangrijke fase die er uiteindelijk toe zal leiden dat klanten van BT ongekende keuze, veiligheid, veerkracht, service en wendbaarheid verkrijgen bij de uitrol van een high-performance netwerk, ontworpen voor het huidige cloud-tijdperk.
Deze aankondiging volgt op de recente lancering van BT Connect Intelligence IWAN. Dit is een innovatieve dienst die organisaties in staat stelt om netwerkverkeer automatisch te routeren, applicaties te optimaliseren en zicht te krijgen op applicatieprestaties, zonder meer aan bandbreedte uit te hoeven geven.
De initiële lancering van BT’s SD-WAN dienst met Nuage Networks-technologie van Nokia staat gepland voor begin 2017. Het wordt speciaal ontwikkeld voor organisaties die een cloud-gebaseerd IT-consumptiemodel gebruiken en zal BT’s bestaande aanbod van IP- en Ethernet VPN aanvullen.
BT zal in de komende maanden de verdere details van zijn roadmap voor software-defined services onthullen. Nieuwe diensten zullen zich richten op de SDN-mogelijkheden die worden geïntroduceerd in BT’s clouddienst-nodes. Organisaties kunnen dan zowel hun netwerkconnectiviteit, als gehoste applicaties vanuit één SDN-geautomatiseerde infrastructuur controleren.
Ook kunnen  organisaties kiezen hoe ze deze controle nemen. Hun opties zijn zelfservice – in de vorm van een portal – of gecentraliseerd ‘account-driven’ service management.
Daarnaast kunnen we nog SD-WAN diensten verwachten die geïntegreerd zullen worden met nieuwe, virtuele diensten. Die zullen onder meer ‘try before you buy’ mogelijkheden bevatten en ‘as-a-service’ kunnen worden afgenomen. Virtual Customer Premises Equipment (vCPE) mogelijkheden zullen geïntegreerde ‘branch in a box-diensten’ leveren met behulp van de gecentraliseerde automatisering van SD-WAN. Hiermee zullen klanten in staat zijn om tegelijkertijd controle te houden over zowel hun ‘on-premise-’ als netwerkapplicaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in