Vraag naar IT-er stijgt minder hard

De vraag naar IT-ers groeit nog steeds, maar minder hard dan voorheen. In het derde kwartaal van dit jaar steeg de vraag naar hoogopgeleide professionals met 5% ten opzichte van 2015. In 2015 steeg de vraag nog met 60% ten opzichte van 2014. Het valt op dat de vraag naar web- en multimediaontwikkelaars in een jaar tijd bijna is verdubbeld. Dat blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het derde kwartaal van 2016’ van Yacht.

46% meer web- en multimediaontwikkelaars gezocht

Naast de continu hoge vraag naar software ontwikkelaars is de web- en multimediaontwikkelaar gewild. In het afgelopen jaar investeerden meer bedrijven in digitalisering. Roel Akkermans, Regiodirecteur Yacht IT: “De wereld van data en digitalisering gaat steeds sneller. Het gaat niet meer alleen om een goede website, maar vooral ook om de datastromen erachter. Meer organisaties gaan over op digitale loketten, klant en consument portals en daarbij behorende apps en mobiele toepassingen. Dat verklaart waarom de vraag naar deze functies onverminderd toeneemt.”

Nieuwe functie: Chief Digital Officer

De ontwikkeling in de markt betekent ook dat er nieuwe functies ontstaan. Akkermans: “Ik zie in LinkedIn-profielen steeds meer Chief Digital Officers, een functie die een paar geleden nog niet bestond. Deze professionals helpen organisaties digitale dienstverlening te verbeteren.”
Grootste stijging in vraag per functie:
Functie / Stijging ten opzichte van kwartaal 3 2015
1. Web- en multimediaontwikkelaar / + 46 %
2. Ontwerpers en beheerders databanken / + 36 %
3. Netwerk en systeemtechnici / + 214 %

Number one in connecting professionals

Yacht is dé verbindende kracht tussen professionals en organisaties die het verschil willen maken. Dit doen wij vanuit onze overtuiging dat werk dat ertoe doet mensen gelukkig maakt. Wij bieden professionals uitdagend werk, in vaste functies of interim-opdrachten, waarmee zij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbeteren. Yacht is, vanuit acht kantoren door heel Nederland, actief in acht vakgebieden: IT, Finance, Engineering, Legal, HRM, Marketing & Communications, Supply Chain Management & Procurement en Sociaal Domein.
Yacht monitort continu de arbeidsmarkt voor professionals. Vanaf 2016 rapporteert Yacht vacaturetrends op basis van Jobdigger vacaturedata. Met de overgang is ook de gehanteerde afbakening van de vakgebieden gewijzigd. Jobdigger verzamelt vacatures van het gehele Nederlandse web, inclusief jobboards, sociale media en corporate websites. Dagelijks worden honderdduizenden bronnen bezocht. Gevonden vacatures worden geanalyseerd, ontdubbeld en geclassificeerd in beroepsklassen. Ook worden vacatures verrijkt met bedrijfs- en contactgegevens. Bezoek www.jobdigger.nl voor meer informatie.
Daarnaast maakt Yacht gebruik van de Beroepen en Arbeidsmarkt Survey. Dit is een continu online onderzoek onder de Nederlandse beroepsbevolking van 15 jaar t/m 65 jaar. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Randstad, Tempo-Team en Yacht. Doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in het gedrag van de beroepsbevolking als het gaat om de verschillende aspecten van werk. Jaarlijks nemen ongeveer 10.000 mensen deel aan het onderzoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in