ReplaceDirect repareert en doneert smartphones aan 400 Repair Cafés in Nederland

Bijna iedere Nederlander bezit twee mobiele telefoons. Vaak zijn dit smartphones: één wordt dagelijks gebruikt, de ander ligt in veel situaties stof te verzamelen in de kast. Bijvoorbeeld omdat de accu niet meer goed werkt, er een barst in het scherm zit of omdat het toestel gewoonweg ‘oud’ is. Dit is merkwaardig als je je bedenkt dat er genoeg mensen zijn bij wie het niet vanzelfsprekend is om honderden euro’s uit te geven aan reparatiekosten of een nieuwe smartphone. Maar wie kan er tegenwoordig nog zonder een smartphone leven?

Van Oude Mobiel naar Eerlijke Deal

ReplaceDirect gaat daarom in de gehele maand december aan de slag met een unieke smartphone-inruilcampagne: Van Oude Mobiel naar Eerlijke Deal. Het doel van de campagne is om door heel Nederland oude smartphones in te zamelen, te repareren en te doneren aan mensen die al een tijd rondlopen met een kapotte telefoon, of simpelweg het geld niet hebben om een nieuwe smartphone te kopen.

Samenwerking met Stichting Repair Café

Deze inruilactie wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Repair Café. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Vrijwilligers repareren daar allerlei spullen: van kleding en stofzuigers tot koffiezetapparaten en laptops. Smartphones zijn helaas moeilijk te repareren, waardoor de vrijwilligers sommige bezoekers moeten teleurstellen.
Dit is het moment waarbij ReplaceDirect wat kan betekenen voor een ander. ReplaceDirect heeft al meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van (smartphone)onderdelen en reparaties, door ons assortiment van 600.000 onderdelen en accessoires, zorgen we ervoor dat mensen langer plezier kunnen hebben van hun elektronische apparaat. Iedereen in Nederland kan in december oude telefoons gratis opsturen naar het hoofdkantoor van ReplaceDirect. Deskundige reparateurs geven het oude mobieltje een tweede leven. De telefoons worden vervolgens gedoneerd aan Repair Cafés, verspreid door het hele land. Zo maken we met elkaar een ander blij tijdens de feestdagen en dragen we ook samen een steentje bij om een einde te maken aan de wegwerpeconomie.
Hoe werkt het?
1. Deelnemers kunnen via www.replacedirect.nl/eerlijke-deal een oude smartphone aanmelden.
2. Ze ontvangen vervolgens een envelop waarin ze gratis hun telefoon kunnen opsturen.
3. ReplaceDirect zorgt voor de reparatie en knapt de telefoons op.
4. De vernieuwde smartphone gaat begin januari naar een lokaal Repair Café.
5. Het Repair Café doneert de smartphone aan een bezoeker die het goed kan gebruiken. Eerlijke deal toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in