Zorg voor voldoende iTunes tegoed met een iTunes-kaart

Als cadeau een iTunes-kaart gekregen? Veel mensen weten niet dat de mogelijkheden met deze kaart eindeloos zijn. Natuurlijk; je kunt het gebruiken om muziek te kopen. Daarnaast is het echter ook mogelijk om je iTunes-kaart in te wisselen op je iPhone 7, iPad en iedere andere smartphone van Apple. Je vult je tegoed aan en daarmee koop je bijvoorbeeld apps, films en boeken.

iTunes-kaarten

Hoewel er ontzettend veel gratis is, zijn er ook veel apps, films en boeken waar je voor moet betalen. Je kunt er voor kiezen om een creditcard aan je Apple ID te koppelen, maar je kunt ook zorgen dat je genoeg iTunes tegoed hebt. Met een iTunes-kaart kun je dit tegoed aanvullen. Deze kaarten zijn in veel winkels verkrijgbaar. Denk daarbij aan supermarkten als Albert Heijn en Jumbo, maar ook winkelketens als de Hema en de Kruidvat. Er zijn kaarten beschikbaar vanaf 15 euro, maar je kunt er ook voor kiezen om een kaart met een hogere waarde aan te schaffen. Op deze wijze heb je veel meer controle over je uitgaven dan wanneer je gebruik maakt van een creditcard. Je weet immers hoeveel er op je account staat en als het iTunes tegoed op is, dien je een nieuwe kaart te halen.

Inwisselen van de code

Of je nu een iPhone 7, een iPad Air of een iPhone SE hebt; het inwisselen van de iTunes-kaart gaat op al deze apparaten op dezelfde manier. Allereerst dien je de code op de achterkant van de kaart open te krassen. Vervolgens ga je in de App Store naar het tabblad ‘uitgelicht’. Helemaal onderaan deze pagina vind je de optie ‘Wissel in’. Wanneer je hier op klikt, kun je de streepjescode van de iTunes-kaart scannen of je kunt de volledige code met de hand invoeren. Vervolgens hoef je het alleen nog maar te bevestigen en je iTunes tegoed is aangevuld! Weet je na enkele aankopen niet meer precies hoeveel tegoed je hebt? Onderaan de ‘uitgelicht’ pagina kun je namelijk precies zien hoeveel tegoed je op dit moment nog hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in