Drie tips om jouw website veilig te houden

Heb je een website laten maken, dan wil je natuurlijk wel dat deze website veilig is. Dit betekent dat er geen hackers in je website kunnen komen, dat jouw bedrijfsgegevens niet gestolen kunnen worden en dat het verrichten van eventuele betalingen op jouw website helemaal veilig is. Twijfel je of jouw website op dit moment wel honderd procent veiligheid kan bieden aan de bezoeker? Lees dan op deze pagina met welke drie eenvoudige tips je jouw website veiliger kunt maken en veilig kunt houden.

Tip 1: gebruik altijd sterke wachtwoorden

Dit lijkt misschien logisch, maar veel mensen gebruiken slechte wachtwoorden om hun website te beveiligen. Zij onderschatten het gevaar van het kraken van wachtwoorden door hackers, die in een mum van tijd websites met slechte wachtwoorden binnenkomen. Eenmaal in je website stelen de hackers je gegevens of gooien ze je hele website overhoop. Om dit te voorkomen, heb je altijd een sterk wachtwoord nodig om de backend van jouw website te beschermen.

Tip 2: blijf WordPress updaten

Heb je een WordPress website laten maken? Dan krijg je regelmatig te maken met updates voor dit Content Management Systeem (CMS). Het is misschien verleidelijk om de updates gewoon te laten staan, maar dit kun je beter niet doen. Voer je de updates niet door, dan is jouw website namelijk niet meer veilig. Slimme hackers hebben een verouderde website binnen enkele minuten gekraakt, simpelweg omdat jouw website door de verouderde software niet meer goed beveiligd wordt. Om beveiligingslekken te voorkomen, voer je altijd meteen de nieuwe update van WordPress uit.

Tip 3: gebruik een SSL-certificaat voor jouw website

Een gewone website heeft http:// voor de url staan, een website met SSL-certificaat heeft https:// voor de url staan. Een website met SSL-certificaat is altijd veiliger dan een website zonder certificaat, aangezien een SSL website jouw datagegevens op een veilige manier geheel versleuteld over het internet naar de ontvanger stuurt. Heb je een website met SSL-certificaat, dan kun je al veel vervelende hackingproblemen voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in