LG G6 met FullVision display loopt voor op de concurrentie

Met de LG G6 wil het bedrijf het tij keren om eerdere verliezen goed te maken. Terwijl er veel verwacht werd van de LG G5 werd het toestel jammer genoeg een flop. Het modulaire karakter sloeg niet aan en de mobiele divisie van LG draaide een groot verlies. De G5 en ook de V20 , die niet in Nederland uitgebracht is, deden het niet als verwacht wat resulteerde in rode cijfers voor de divisie. Twee weken geleden heeft LG de langverwachte G6 geïntroduceerd: een smartphone dat voorop loopt op de concurrentie. Wat deze smartphone uniek maakt is het zogenoemde FullVision scherm dat bijna de gehele voorkant in beslag neemt (voor 78%). Het is de eerste smartphone dat op grote schaal geproduceerd wordt dat een dergelijk display heeft.  Nieuw is ook de 18:9 aspect ratio waarmee LG mogelijk een nieuwe trend in werking zet.

Onder de motorkap

De LG G6 is niet met de snelste Snapdragon processor uitgerust maar dat is geen probleem. De Snapdragon 821 chipset is snel maar bovenal ook betrouwbaar. Samen met 4GB RAM en 32GB opslagruimte zijn de specificaties ruim in orde voor de normale gebruiker. De camera’s hebben 13 en 5 megapixels waarbij de hoofdcamera een dual-camera opstelling heeft (13 +13 MP). Het toestel draait hiernaast op één van de recentere versies van Android 7.0 Nougat. De volledige specificaties zijn hier te lezen. Al met al is de LG G6 een smartphone dat goede specificaties heeft met een uitzonderlijk ontwerp.

Van modulair naar visionair

De nieuwe LG G6 smartphone geeft het ons een blik op de toekomst. Het bedrijf hoopt op een comeback en dat is gezien het design en de specs  goed mogelijk volgens kenners. De kleine bezels, IP68 certificatie en het grote scherm dat nog steeds goed in de hand past is wat de toekomst ons brengt. LG is namelijk niet het enige bedrijf dat een smartphone met een groot display en screen-to-body ratio op de markt brengt. Samsung zit op de hielen met de Samsung Galaxy S8 dat waarschijnlijk over een vergelijkbaar scherm beschikt. Met ruim een maand voorsprong op het vlaggenschip model van Samsung kan LG mogelijk een deel van de twijfelaars over de streep trekken.

Releasedatum

Het is nog niet duidelijk wat de kosten zullen zijn voor een los model. In Zuid-Korea zijn de pre-orders begonnen maar in Nederland is het toestel nog niet los verkrijgbaar. Met 40.000 pre-orders in de eerste vier dagen lopen de verkopen bijzonder goed in het thuisland. De wereldwijde release datum is nog niet bekend net als de adviesprijs. Daar zal ongetwijfeld snel verandering in komen de komende dagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in