Tijdens indrukwekkende presentatie onthult Samsung S8 en S8+

Om 17:00u zat iedereen er klaar voor: de langverwachte presentatie van de Samsung S8 en S8+. Nu kort na afloop van het evenement is duidelijk dat het wachten zeker niet voor niks was, het zijn twee schitterende toestellen die beschikken over alle nieuwste snufjes!

We kijken al een flinke poos uit naar deze nieuwe toptoestellen. Vooral de afgelopen tijd leek het alsof er iedere dag weer nieuwe geruchten opdoken, de een nog mooier dan de ander. Maar vanavond was dan eindelijk het moment dat alle informatie werd onthuld.
Samsung heeft voor het eerst een toestel voorzien van de onlangs aangekondigde stemassistent Bixby. Deze stemassistent stelt je in staat om je telefoon te bedienen met je stem en belooft zeer goed te integreren met al je apps. Hierdoor maakt het niet meer uit of je nu een Facebookstatus wilt posten, of een WhatsApp-berichtje naar je moeder wilt sturen: Bixby regelt het allemaal voor je. Bovendien is Bixby gemaakt om van je te leren, waardoor de assistent je steeds beter kan helpen.

Alleen nog maar Edge

Bij voorgaande edities in Samsungs S-lijn was het altijd zo dat je de keuze had uit twee varianten: een “normale”, platte variant en een versie met een gekromd scherm, de Edge-variant. Met de S8 is Samsung een nieuwe weg ingeslagen. Beide versies van de Samsung Galaxy S8 hebben namelijk een afgerond scherm. Het verschil tussen de toestellen zit ‘m dit keer in de grootte: Zo heeft de S8 een display van 5.8 inch en de S8+ een 6.2-inchdisplay. Met dank aan de afgeronde zijkanten en de supersmalle randen onder en bovenaan het scherm zijn de telefoons alsnog erg handzaam en zo heeft Samsung de ruimte van de S8 en S8+ optimaal gebruikt. Er zijn dus duidelijk verschillen met de S6 en S7. De andere verschillen worden hier beschreven.

Nóg betere camera’s

Natuurlijk zijn we van Samsung ook altijd een geweldig stel camera’s gewend. Met de S8 is hier nu nog meer verbetering ingekomen. Aan de achterkant bevindt zich een 12-megapixelcamera, met beeldstabilisatie en supersnelle autofocus. De selfiecamera heeft bovendien een flinke boost gekregen. Met de S8 en S8+ maak je namelijk selfies in 8-megapixelkwaliteit! Bovendien zijn beide camera’s erg geschikt om foto’s te maken bij minder ideale lichtomstandigheden.

Ultrakrachtige hardware

Zowel de S8 als de S8+ is voorzien van superkrachtige hardware. Een grote batterij, 64GB intern geheugen, 4GB werkgeheugen en een bijzonder krachtige Exynos 8895-chip, die Samsung zelf heeft ontwikkeld. Deze octa-coreprocessor is verdeeld in twee clusters van vier kernen per stuk. Het ene cluster houdt op energiezuinige wijze je telefoon draaiend, terwijl het andere cluster zich met name bezighoudt met intensievere taken. Hierdoor draaien al je games en apps soepel en kun je altijd rekenen op topprestaties! Om je toestel te beveiligen bevindt zich aan de achterkant van het toestel bovendien een vingerafdrukscanner. Daarbij is nu ook een irisscanner toegevoegd, zodat je in één oogopslag je toestel kunt ontgrendelen. De Samsung Galaxy S8 en S8+ zijn nu te pre-orderen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in