Apple brengt iOS 10.3.1 uit

Slechts een week na de release van iOS 10.3 met Apple File System brengt Apple alweer iOS 10.3.1 uit. De update focust op het verhelpen van problemen. Men moet dan ook geen nieuwe features of andere bijzonderheden verwachten, zelfs niet op het gebied van stabiliteit. Althans, meestal gaat het om specifieke bugs die opgelost worden, en dan kan het heel goed zijn dat je zelf überhaupt niet eerder in aanraking met die bug bent geweest.

iOS 10.3 bracht de wat grotere vernieuwingen met zich mee. De grootste, die niet door Apple werd genoemd is toch wel Apple File System (APFS), de opvolger van Hierarchical File System (HFS). Maar ook de nieuwe snelkoppeling bij Instellingen om naar je iCloud-pagina te gaan is noemenswaardig. Daarnaast zijn een hoop bugs en andere (security-gerelateerde) problemen opgelost, en werkt alles merkbaar vloeiender en stabieler. Met andere woorden, een waardige update.
Wat er veranderd is in iOS 10.3.1 is niet bekend. Apple is doorgaans erg stil over dergelijke updates en wil dat liever zo houden. Wel komen ze altijd met een lijst van wat er op het gebied van security is veranderd. Deze lijst blijkt echter nog niet online te staan op het moment van schrijven.
Updaten doe je door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan. Je hebt minimaal het volgende nodig: een iPhone 5 of nieuwer, een iPad mini 2 of nieuwer, een iPad 4 of nieuwer of een iPod touch (6e generatie). En niet te vergeten: een goede internetverbinding en voldoende opslagruimte!

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student netwerkbeheer, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master, taalfanaat en enorme fan van Céline Dion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in