Apple stelt iOS 10.3.2 beschikbaar

Bijna anderhalve maand na de release van iOS 10.3.1 brengt Apple versie 10.3.2 alweer uit. Net als de vorige update brengt het eigenlijk alleen maar wat verbeteringen met zich mee en geen nieuwe features. De laatste keer dat er wel noemenswaardige veranderingen waren was met iOS 10.3, dat eind maart uitgebracht is. Deze kwam onder andere met Apple File System.
iOS 10.3.2 is waarschijnlijk de laatste update voor het Worldwide Developers Conference 2017, dat van 5 tot 9 juni plaatsvindt. Tijdens de keynote op de eerste dag kondigt Apple altijd grote software-updates aan. Net als vorig jaar zullen dit jaar maar liefst vier van zulke updates op de planning staan: iOS 11, watchOS 4, macOS 10.13 en tvOS 11. 
Het is nog onbekend wat er precies naar deze nieuwe versies gaat komen, maar zeker is dat Apple een behoorlijke kluif heeft aan het overtreffen van onder meer iOS 10. Dit was namelijk een behoorlijk grote update. Voor macOS en tvOS viel het juist weer wat tegen, en de vraag is hoe Apple daarvoor de updates gaat invullen.
Dat gezegd hebbende, iOS 10.3.2 bevat zoals eerder aangegeven geen noemenswaardige verbeteringen. Toch wordt het altijd aangeraden dergelijke updates zo snel mogelijk te installeren zodra dat mogelijk is. Want het blijkt keer op keer dat Apple een oplossing biedt voor een kritieke bug, al dan niet binnen de categorie beveiliging. 
Downloaden en installeren doe je door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan op een iPhone 5 of nieuwer, een iPad mini 2 of nieuwer, een iPad 4 of nieuwer of een iPod touch (6e generatie). Tip: maak een reservekopie van je iOS-device! Als je gebruikmaakt van iCloud en je hebt de optie ‘iCloud-reservekopie’ aan staan gebeurt dit automatisch. Mocht er dan iets misgaan bij het updaten, dan ben je ervan verzekerd dat je terug kunt naar de oude staat.

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student netwerkbeheer, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master, taalfanaat en enorme fan van Céline Dion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in