De nieuwste features van de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is nog niet zo lang geleden gelanceerd en langzaam maar zeker druppelen de eerste meningen van gebruikers binnen. Deze zijn overwegend positief. Natuurlijk zijn sommige features voor de meeste mensen nog even winnen, maar over het algemeen zijn gebruikers laaiend enthousiast. Maar is er dan daadwerkelijk zoveel veranderd ten opzichte van de S7? Wat zijn nu eigenlijk de nieuwste features van het nieuwe vlaggenschip van Samsung? Hieronder worden enkele nieuwe features op een rijtje gezet.

Samsung zet in op veiligheid

Het lijkt erop dat de fabrikant met het nieuwe vlaggenschip meer aandacht besteed aan veiligheid. Hoewel de homeknop verdwenen is, is er nog steeds de mogelijkheid om je telefoon te ontgrendelen met je vingerafdruk. De sensor hiervoor zit nu op de achterkant van het toestel, naast de camera. Er is daarnaast een nieuwe functie toegevoegd om je Galaxy S8 te ontgrendelen: de irisscan. De smartphone is in staat om door middel van infrarood in je ogen te zien of jij het bent, waarop de smartphone direct ontgrendeld wordt.

Bixby

Ook Samsung komt nu met een spraak assistent, die overigens ook gewoon te bedienen is via het Touch screen. Bixby helpt je met allerlei vragen en kijkt daarbij ook direct naar de context van je vraag. Hierdoor is de informatie vaak veel relevanter dan bij bijvoorbeeld Siri van iPhone. Op dit moment werkt Bixby enkel binnen apps van Samsung zelf. Je kunt deze nieuwe feature van de Samsung Galaxy S8 overigens ook gewoon uitschakelen als je het vervelend vindt. We verwachten echter dat dit bij de meeste gebruikers niet het geval zal zijn.

Fantastisch scherm

Als we het hebben over nieuwe features kunnen we natuurlijk niet om het sterk verbeterde scherm van de Samsung Galaxy S8 heen. Allereerst is de Edge blijkbaar goed bevallen omdat nu alle varianten van de S8 voorzien zijn van een gebogen scherm. Ook is er voor gekozen om de homeknop te verwijderen zodat er meer ruimte voor het scherm is. Het beeldscherm behelst nu eigenlijk de hele voorkant van de telefoon en dat ziet er schitterend uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in