Apple heeft 1,2 miljard iPhones verkocht

Tien jaar na de release van de allereerste iPhone heeft Apple nu maar liefst 1,2 miljard smartphones verkocht. Dat maakte CEO Tim Cook gisteravond tijdens de resultaten voor het derde kwartaal bekend. Een jaar geleden liet het bedrijf nog weten dat er 1 miljard iPhones verkocht waren: in 12 maanden tijd zijn er dus 200 miljoen bijgekomen, een bijzondere prestatie.

Apple-CEO Tim Cook liet dit cijfer kort vallen tijdens de conference call:

“iPhone-resultaten waren indrukwekkend, met vooral sterke vraag naar de [duurdere modellen, red.] van onze line-up. iPhone 7 was onze meest populaire iPhone en verkopen van de iPhone 7 Plus gingen dramatisch omhoog vergeleken met de iPhone 6s Plus in het Juni-kwartaal vorig jaar. De gecombineerde iPhone 7 en 7 Plus-familie steeg sterk in dubbele cijfers YOY”

“Eén decennium na de initiële iPhone-release zijn we de 1,2 miljard cumulatieve iPhones gepasseerd.” 

Tien jaar later dus. De geruchtenmolen draait op volle toeren met de septembermaand in zicht. In deze maand kondigt Apple namelijk normaliter de volgende iPhone aan. Als we de geruchten mogen geloven zal deze onder meer een nieuw ‘randloos’ design krijgen met een OLED-scherm en natuurlijk een hoop andere hardware. En niet te vergeten: iOS 11, dat vooral voor iPad-gebruikers een interessante update zal zijn.

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, Junior Systeembeheerder, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master, taalfanaat en enorme fan van Céline Dion.

2 REACTIES

    • Dat is een zeer goede vraag, en we kijken natuurlijk enorm uit naar volgende maand als de nieuwe iPhone wordt geïntroduceerd. Na jaren van hetzelfde design te hebben gehad zou een geheel fris en nieuw design meer dan welkom zijn.

      Zelf ben ik absoluut niet ontevreden over het design van de iPhone 7, maar je ziet nog altijd overeenkomsten terug van zelfs de iPhone 4. Wat mij betreft komen ze met een compleet ander iets. 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in