Apple presenteert cijfers FQ3 2017: 41 miljoen iPhones verkocht, lichte stijging iPad-verkopen

Apple heeft gisteravond de resultaten voor het derde kwartaal van 2017 gepresenteerd. Meteen valt daarbij wat op: alle productcategorieën staan qua verkoopaantallen in de plus, zelfs de iPad die sinds enkele jaren lijdt onder een daling in verkopen. De belangrijkste cijfers: er zijn 41 miljoen iPhones verkocht en er is $8,7 miljard dollar winst op een omzet van $45,5 miljard dollar gedraaid.

De cijfers die aangekondigd werden gaan over de maanden april, mei en juni 2017. De exacte cijfers zijn als volgt, met tussen haakjes de resultaten van hetzelfde kwartaal een jaar eerder):

  • 41,026 miljoen iPhones verkocht (40,4 miljoen)
  • 11,424 miljoen iPads verkocht (9,9 miljoen)
  • 4,292 miljoen Macs verkocht (4,2 miljoen)
  • $45,4 miljard omzet ($42,4 miljard)
  • $8,72 miljard winst ($7,8 miljard)

Als we de cijfers één voor één gaan analyseren zien we onder meer dat de iPhone-verkoop met 2% gestegen is qua aantal eenheden, en 3% stijging in omzet. Bij de iPad is zien we eindelijk weer een positieve vooruitgang: er zijn er 15% meer van verkocht, en de omzet steeg met 2%. Ook de Mac deed het iets beter deze keer, met een groei van +1% in aantallen en een omzetgroei van +7%. Wat Apple ook mee deelde is dat de categorie Diensten (App Store, Apple Music enz.) explosief is gestegen met 22% vergeleken met vorig jaar. Apple claimt dat dit de grootste recordomzet ooit is voor diensten. Sterker nog, de omzet gegenereerd met diensten is nu zo groot dat het een Fortune 100 bedrijf kan zijn.
Dit zijn indrukwekkende resultaten die bewijzen dat Apple nog lang niet doomed is. En het jaar is nog niet voorbij: Apple komt voor het einde van 2017 nog met nieuwe producten. Natuurlijk de release van iOS 11, macOS High Sierra, watchOS 4 en tvOS 11. Maar ook een nieuwe iPhone, de zogenoemde ‘HomePod’ (een speaker met spraakassistent Siri ingebouwd), een iMac Pro en mogelijk nog meer.

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, Junior Systeembeheerder, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master, taalfanaat en enorme fan van Céline Dion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in