De smartwatchmarkt blijft gestaag groeien

De smartwatch: we kennen hem allemaal, en steeds meer mensen maken gebruik van deze nieuwste gadget om meer controle te hebben op hun levensgewoontes – en ook natuurlijk om mee te zijn met de technologische ontwikkelingen. Deze gadget kan beschouwd worden als een uitbreiding van je mobiele telefoon, maar veel mensen dragen hem ook gewoon omdat hij stoer oogt en over heel wat functie beschikt.

De ontwikkelingen binnen de smartwatchmarkt staan echt nooit stil. Tegenwoordig kan je talrijke variaties vinden van nog talrijkere merken, waaronder Apple, LG, Asus, Pebble, Garmin, enzovoort. Vroeger kon je met een horloge dan nog wel enkel het uur aflezen en misschien de datum te weten komen, tegenwoordig verleent een dergelijke smartwatch zich tot veel meer. De voordelen van deze gadget zijn uitgebreid en een duidelijk overzicht daarop maakt dan ook duidelijk waarom de markt precies zo aan het groeien is!

De smartwatch, de perfecte personal coach

De meeste watches beschikken over handige functies waarmee je je gezondheid in de goede richting kan duwen. Zo hebben de meeste types tegenwoordig een stappenteller of slaapmeter, die respectievelijk bijhouden hoeveel kilometer je dagelijks loopt en hoeveel uur diepe slaap je per nacht hebt.

Naast deze standaardfuncties beschikken sommige types echter over veel meer, waaronder een hartslagmeter en activiteitenmonitor. Op die manier wordt je aangemoedigd om meer te bewegen, wat je gezondheid natuurlijk alleen maar ten goede komt. Ook beschikken bepaalde watches over functionaliteiten die je vertellen hoeveel koffie en water je dagelijks drinkt, en welk trainingsschema het best bij jouw situatie past!

De watch koppelen aan je mobiele apparaat

Er is echter nog een andere reden waarom deze toestellen tegenwoordig zo populair zijn. De meeste watches kunnen eenvoudig verbonden worden met een app op mobiele apparaten, waardoor het bijhouden van je dagelijkse beweging, slaap en waterinname nog eenvoudiger wordt. Sommige watches geven je zelfs de mogelijkheid om de functies van je mobiele telefoon te gebruiken. Denk hierbij aan het lezen van je e-mails, het bedienen van de muziek die je afspeelt, het beantwoorden van oproepen, enzovoorts. De mogelijkheden van de smartwatch zijn haast oneindig, en het is dan ook geen wonder dat deze gadgets wereldwijd steeds populairder worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in