Het belang van inktcartridges recyclen

Het recyclen van plastic en papier zit voor veel mensen al in het geheugen gegrift. We zorgen ervoor dat al het afval in de juist afvalbak gaat, maar wat doen we met onze cartridges? Bijna iedereen heeft tegenwoordig een printer in huis waarbij regelmatig de cartridges vervangen moeten worden. Het is niet alleen belangrijk om de juiste cartridges te vinden voor vervanging, maar ook om het afval goed weg te gooien. Het recyclen van inktcartridges is namelijk ontzettend goed voor het milieu en je portemonnee. Hoe zit dat precies in elkaar? Je leest het hier.

Waarom je cartridges moet inleveren 

Er zijn verschillende punten te vinden waar je je cartridges kunt inleveren wanneer ze eenmaal leeg zijn. Maar wat is het nut van deze speciale inleverpunten en waarom kunnen ze niet gewoon bij het plastic afval? Wanneer een cartridge in goede staat is, kan deze worden teruggestuurd naar de fabrikant. Zij kunnen hem dan reinigen en weer opnieuw vullen met inkt. Hierdoor is het niet nodig om het hele omhulsel opnieuw te maken voor een gevulde cartridge. Mocht een cartridge te erg beschadigd of verouderd zijn, dan kan de fabrikant alle onderdelen goed scheiden. Zo wordt het plastic gebruikt voor andere doeleinden en hebben alle andere stoffen in de cartridge ook een nieuwe functie. Het milieu wordt minder belast waardoor we uiteindelijk allemaal beter af zijn. 

Nieuwe inkt 

Het recyclen van je cartridges is natuurlijk de eerste stap in het vervangen van de inkt in je printer. Wanneer de oude exemplaren op zijn, moet je op zoek naar nieuwe cartridges die in je printer passen. Tegenwoordig is het steeds makkelijker om inktpatronen te vinden die voordelig zijn. Het printen kan namelijk soms erg prijzig worden. Door je cartridges te kopen bij websites zoals Goedkoopprinten.nl kun je flink besparen op de kosten van je inkt. Zij gebruiken bovendien vaak gerecyclede cartridges, waardoor je het duurzaam omgaan met het milieu alleen nog maar verder doorzet. Zo ben je goed bezig voor de wereld maar ook goed bezig voor je eigen portemonnee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in