Printerinkt op, en dan?

Een printer aanschaffen voor huis-, tuin en keukengebruik is geen al te kostbare aangelegenheid. Integendeel, printers lijken steeds goedkoper te worden. Dat geldt echter niet voor de noodzakelijke printerinkt. Steeds meer mensen blijken aan te hikken tegen de prijs van de originele cartridges, van dezelfde producent dus als van het merk printer dat ze thuis hebben staan. Er zijn tegenwoordig talloze alternatieven om goedkoper aan printerinkt te komen: een website als alleeninkt.nl is daar een mooi voorbeeld van. 

Prijs

De prijs is het grootste verschil tussen een originele en een alternatieve cartridge. En dus kiezen mensen steeds meer voor het goedkopere alternatief, zonder overigens zaken als garantie grondig te bestuderen. Want wat als het alternatief toch niet werkt of zelfs voor beschadiging aan de printer zorgt? Dan blijkt goedkoop toch duurkoop. Het is daarom aan te raden uit te zoeken of de producent van de alternatieve inkt eventueel aanvullende garantie biedt op schade aan het apparaat veroorzaakt door het gebruik van hun producten.

Kwaliteit

Alternatieve en dus goedkopere printerinkt is anno 2017 echter amper nog van origineel te onderscheiden. Er wordt doorgaans geen slechte inkt meer verkocht. Gebruikers van zogenaamde klooninkt zijn bijzonder tevreden over de kwaliteit, zo wezen verschillende onderzoeken uit. Wel geven printers voorzien van een alternatief merk inkt iets vaker foutmeldingen en zijn de sporadisch voorkomende strepen op de afdrukken storend. Dit soort zaken zijn tegenwoordig eerder uitzondering dan regel. De producenten van alternatieve inkten gaan professioneel te werk en proberen de kwaliteit en samenstelling van de oorspronkelijke inkt zo dicht mogelijk te benaderen. Dat alternatief blijkt vervolgens prima te werken en bovendien scheelt het de consument tot soms wel tachtig procent in de portemonnee. Dat steeds meer mensen kiezen voor de goedkopere alternatieven om te kunnen blijven printen is dus niet zo heel verrassend. Het scheelt geld en de kwaliteit is gemiddeld genomen dus (meer dan) prima te noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in