Voor wie zijn drones interessant?

In de media lees en hoor je er steeds meer over de laatste jaren: drones. Voor sommige mensen is het een doorn in het oog en een inbreuk op de privacy om met zo’n object rond te vliegen. Voor anderen is het een zeer handig hulpmiddel in bijvoorbeeld zijn/haar bedrijfsvoering. Wie zijn de mensen die een drone kopen en hoe worden drones gebruikt?

Waar drones een paar jaar geleden nog een vrij prijzig object waren, is de gemiddelde verkoopprijs van een drone inmiddels een stuk lager. Dit is voor veel mensen al een reden om minder lang na te denken over de aanschaf van een drone en het eens te proberen. Voor de beginnende piloten heb je bijvoorbeeld al een goede instap drone met camera voor zo’n 100 euro. Een dergelijke drone kan dan ongeveer 10 minuten vliegen, beschikt over een camera waarmee je foto’s en video’s kan maken en heeft een bereik van zo’n 100 meter.
Hobbyisten beginnen meestal met een dergelijke drone om erachter te komen of ze het wat vinden. Sommige mensen besluiten vervolgens om een drone ook zakelijk in te zetten. Zo zijn er meerdere organisaties die je kan inhuren om aan de hand van een drone een film te laten maken van een huwelijksdag of een festival.
Echter is een drone niet alleen interessant voor videografen die een dergelijke film maken. Ook makelaarskantoren zetten bijvoorbeeld drones in om mooie opnames te maken van de huizen die zij verkopen. Verder zijn er ook organisaties die dakgoten controleren met behulp van een drone en boeren die hun land bemesten met behulp van een drone.
Een populaire drone op dit moment onder zowel hobbyisten als de mensen die een drone zakelijk gebruiken, is de DJI Mavic Pro drone. De hoofdreden dat deze drone zo populair is, heeft vooral te maken met het feit dat de drone inklapbaar is en daardoor zo in je broekzak past en dus eenvoudig is mee te nemen. Daarnaast beschikt deze drone over sensoren waarmee die obstakels herkent en uit zichzelf kan ontwijken.
Een wat goedkopere variant drone, met ook nog behoorlijk indrukwekkende specificaties is de Hubsan H501S. Deze drone heeft een camera waarmee opnames kunnen worden gemaakt in Full-HD, beschikt over de mogelijkheid om jou te laten volgen en er kan maar liefst 20 minuten mee gevlogen worden.
Drones zijn door de prijsontwikkeling, de brede toepasbaarheid en de steeds meer indrukwekkende specificaties voor steeds meer mensen een interessant object/gadget. Wellicht vliegen we over een paar jaar wel in een drone naar ons werk toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in